centrum_panorama_hostshopping
Foto: Wings/Insändarbild

Knappt nederlag för Wings mot Linden

I en match i Hockeyettan Östra drabbade Wings samman med Eskilstuna Linden. Trots 154 åskådare på plats i Pinbackshallen, kunde inte Wings få tillräckligt med grepp om spelet, vilket resulterade i en knapp 2-3 förlust mot Linden.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en oroväckande loj start från Wings sida, och det dröjde inte länge förrän Linden skapade två kvalificerade målchanser. Efter bara 6 minuter in i den första perioden tog Linden ledningen med 0-1, vilket satte tonen för det som skulle komma.

Oscar Pentler fick lämna isen för en tvåminutersutvisning vid 7:10, men Wings lyckades klara av boxplay-perioden utan att släppa in fler mål. Wings ökade tempot något efter utvisningen, men misslyckades ändå med att skapa några längre anfall. Sammanfattningsvis var den första perioden en svag inledning från Wings, och skotten stod 7-11 till Lindens fördel.

Wings öppnade den andra perioden med en mycket bättre inställning och tempo på isen. Under de första minuterna verkade de vara på väg att utjämna spelet. Tyvärr inträffade ett ofrivilligt avbrott vid cirka 4 minuters spel när isen gick sönder. Efter avbrottet återupptog Linden spelet med högre tempo och skapade farliga möjligheter.

I den andra perioden förmådde Wings inte dra fördel av en utvisning för Linden, och frustrationen började märkas när Wings träffade stolpen två gånger på mindre än en minut. Efter 15 minuter i perioden ökade Linden sin ledning till 0-2 efter en kontring där Wings försvar hade sjunkit för djupt in i Lindens zon. Den andra perioden avslutades med skotten 15-8 till Wings fördel.

I den tredje perioden fortsatte Wings att få svårt att hitta rätt. Redan efter 1 minut och 50 sekunder drogs Oscar Sarhus på en tvåminutersutvisning, vilket Linden utnyttjade genom att göra mål och utöka sin ledning till 1-3.

Wings brottades med flera utvisningar under perioden, inklusive en utvisning för Sarhus och en för Mikael Hedlund. Wings försvar klarade dock av box play, men förmådde inte vända matchen till sin fördel.

Med 13 minuter och 49 sekunder kvar på klockan gjorde Dennis Von Walden ett mål för Wings, vilket minskade avståndet till 2-3. Wings satsade på en spurt under matchens slutskede genom att plocka målvakten Oscar Leijon för att spela med en man mer. Trots sina försök kunde Wings inte sätta tillräckligt med press, och matchen slutade med en knapp 2-3-förlust för Wings.

Sammanfattningsvis var det en svår kväll för Wings som kämpade med en svag inledning och inte lyckades hämta in under matchen. Linden visade sig vara det starkare laget och gick hem med segern.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider