centrum_panorama_hostshopping

Knappt nederlag för Wings mot Linden

I en match i Hockeyettan Östra drabbade Wings samman med Eskilstuna Linden. Trots 154 åskådare på plats i Pinbackshallen, kunde inte Wings få tillräckligt med grepp om spelet, vilket resulterade i en knapp 2-3 förlust mot Linden.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en oroväckande loj start från Wings sida, och det dröjde inte länge förrän Linden skapade två kvalificerade målchanser. Efter bara 6 minuter in i den första perioden tog Linden ledningen med 0-1, vilket satte tonen för det som skulle komma.

Oscar Pentler fick lämna isen för en tvåminutersutvisning vid 7:10, men Wings lyckades klara av boxplay-perioden utan att släppa in fler mål. Wings ökade tempot något efter utvisningen, men misslyckades ändå med att skapa några längre anfall. Sammanfattningsvis var den första perioden en svag inledning från Wings, och skotten stod 7-11 till Lindens fördel.

Wings öppnade den andra perioden med en mycket bättre inställning och tempo på isen. Under de första minuterna verkade de vara på väg att utjämna spelet. Tyvärr inträffade ett ofrivilligt avbrott vid cirka 4 minuters spel när isen gick sönder. Efter avbrottet återupptog Linden spelet med högre tempo och skapade farliga möjligheter.

I den andra perioden förmådde Wings inte dra fördel av en utvisning för Linden, och frustrationen började märkas när Wings träffade stolpen två gånger på mindre än en minut. Efter 15 minuter i perioden ökade Linden sin ledning till 0-2 efter en kontring där Wings försvar hade sjunkit för djupt in i Lindens zon. Den andra perioden avslutades med skotten 15-8 till Wings fördel.

I den tredje perioden fortsatte Wings att få svårt att hitta rätt. Redan efter 1 minut och 50 sekunder drogs Oscar Sarhus på en tvåminutersutvisning, vilket Linden utnyttjade genom att göra mål och utöka sin ledning till 1-3.

Wings brottades med flera utvisningar under perioden, inklusive en utvisning för Sarhus och en för Mikael Hedlund. Wings försvar klarade dock av box play, men förmådde inte vända matchen till sin fördel.

Med 13 minuter och 49 sekunder kvar på klockan gjorde Dennis Von Walden ett mål för Wings, vilket minskade avståndet till 2-3. Wings satsade på en spurt under matchens slutskede genom att plocka målvakten Oscar Leijon för att spela med en man mer. Trots sina försök kunde Wings inte sätta tillräckligt med press, och matchen slutade med en knapp 2-3-förlust för Wings.

Sammanfattningsvis var det en svår kväll för Wings som kämpade med en svag inledning och inte lyckades hämta in under matchen. Linden visade sig vara det starkare laget och gick hem med segern.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

centrum_host_helsida

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

fritidsbanken_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.