Foto: Wings/Insändarbild

Knappt nederlag för Wings mot Linden

I en match i Hockeyettan Östra drabbade Wings samman med Eskilstuna Linden. Trots 154 åskådare på plats i Pinbackshallen, kunde inte Wings få tillräckligt med grepp om spelet, vilket resulterade i en knapp 2-3 förlust mot Linden.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en oroväckande loj start från Wings sida, och det dröjde inte länge förrän Linden skapade två kvalificerade målchanser. Efter bara 6 minuter in i den första perioden tog Linden ledningen med 0-1, vilket satte tonen för det som skulle komma.

Oscar Pentler fick lämna isen för en tvåminutersutvisning vid 7:10, men Wings lyckades klara av boxplay-perioden utan att släppa in fler mål. Wings ökade tempot något efter utvisningen, men misslyckades ändå med att skapa några längre anfall. Sammanfattningsvis var den första perioden en svag inledning från Wings, och skotten stod 7-11 till Lindens fördel.

Wings öppnade den andra perioden med en mycket bättre inställning och tempo på isen. Under de första minuterna verkade de vara på väg att utjämna spelet. Tyvärr inträffade ett ofrivilligt avbrott vid cirka 4 minuters spel när isen gick sönder. Efter avbrottet återupptog Linden spelet med högre tempo och skapade farliga möjligheter.

I den andra perioden förmådde Wings inte dra fördel av en utvisning för Linden, och frustrationen började märkas när Wings träffade stolpen två gånger på mindre än en minut. Efter 15 minuter i perioden ökade Linden sin ledning till 0-2 efter en kontring där Wings försvar hade sjunkit för djupt in i Lindens zon. Den andra perioden avslutades med skotten 15-8 till Wings fördel.

I den tredje perioden fortsatte Wings att få svårt att hitta rätt. Redan efter 1 minut och 50 sekunder drogs Oscar Sarhus på en tvåminutersutvisning, vilket Linden utnyttjade genom att göra mål och utöka sin ledning till 1-3.

Wings brottades med flera utvisningar under perioden, inklusive en utvisning för Sarhus och en för Mikael Hedlund. Wings försvar klarade dock av box play, men förmådde inte vända matchen till sin fördel.

Med 13 minuter och 49 sekunder kvar på klockan gjorde Dennis Von Walden ett mål för Wings, vilket minskade avståndet till 2-3. Wings satsade på en spurt under matchens slutskede genom att plocka målvakten Oscar Leijon för att spela med en man mer. Trots sina försök kunde Wings inte sätta tillräckligt med press, och matchen slutade med en knapp 2-3-förlust för Wings.

Sammanfattningsvis var det en svår kväll för Wings som kämpade med en svag inledning och inte lyckades hämta in under matchen. Linden visade sig vara det starkare laget och gick hem med segern.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

slottsby_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

pantamera_avc_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

wenngarn_jul_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

storemore_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
connys
slottsby_outsider
storemore_out
ica_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider