nationaldagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

Knapp övning av covidfallen i kommunen

Antalet coronafall i kommunen ökar med ett fall mellan vecka 28 och 29 enligt FHM.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har inte haft fler än tio coronafall på en och samma vecka under sex veckor. Vecka 29 var det sju fall, en ökning med ett fall jämfört med vecka 28. Sedan vecka 24 har fallen legat mellan 6-10 per vecka. Totalt under pandemin har 4644 kommuninvånare testats positivt med covid-19.

Grannkommunen Väsby visar en kraftig ökning för vecka 29, från 2 fall vecka 28 till 14. Sigtuna har en av de lägsta andelarna coronasmittade i hela länet just nu med bara ett fall per 100 000 invånare och är ljusgrönt på FHM:s karta över kommuner med hög andel corona bland befolkningen.

Som märsta.nu tidigare rapporterat har antalet fall ökat i hela Regionen, 1012 positiva fall bland länsborna innebär 42/100 000 invånare. Inga ytterligare avlidna rapporterades in för vecka 29 och ingen vårdas heller på intensiven. Totalt under pandemin har 4364 stockholmare mist livet, av dessa är 111 från Sigtuna kommun (tom. 23 juli).

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna