valstadagen_pan
Foto: Göteborg Energi

Klubbat: Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Nu har även kommunfullmäktige klubbat beslut om att avgiftsbelägga laddstolpar.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde tidigare i år avslöja att kommuninvånare och andra som besökt Sigtuna kommun kunnat ladda sina elbilar gratis i flera års tid till en kostnad på över en kvarts miljon kronor för kommunkassan. Sigtuna kommun initierade skyndsamt utredning om att avgiftsbelägga om implementera en lösning för att betalningssystem.

Ärendet gick upp i Kommunstyrelsen för några veckor sedan och under torsdagen röstade fullmäktige ”ja” till saken. Därmed finns det inga hinder i vägen för att införa avgift från 1 juni.
– Fler elfordon är inte bara positivt ur ett klimat och energiperspektiv. De bidrar också till tystare, trevligare, och hälsosammare städer. Med den här utbyggnaden möjliggör vi också för fler invånare att ladda sina bilar. Klimatsmart tycker jag, säger Gill Brodin (C), ordförande i Agenda 2030-utskottet och vice ordförande Bygg och Miljönämnden.

Sigtuna kommun kommer att sätta upp fler laddstolpar än de som finns på större parkeringsplatser som förvaltas av kommunen. Bara under 2022 blir det 20-30 nya laddpunkter. Kommunens fordonsflotta kommer i första hand att använda dessa, men under kvällar och helger finns de tillhands för kommuninvånare. Avgiften blir 4 kronor per kWh dygnet runt. Betalning ska ske via swhish eller app.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

valstadagen
connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
nrh
connys
student_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider