sap_feb_pan
Foto: Göteborg Energi

Klubbat: Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Nu har även kommunfullmäktige klubbat beslut om att avgiftsbelägga laddstolpar.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde tidigare i år avslöja att kommuninvånare och andra som besökt Sigtuna kommun kunnat ladda sina elbilar gratis i flera års tid till en kostnad på över en kvarts miljon kronor för kommunkassan. Sigtuna kommun initierade skyndsamt utredning om att avgiftsbelägga om implementera en lösning för att betalningssystem.

Ärendet gick upp i Kommunstyrelsen för några veckor sedan och under torsdagen röstade fullmäktige ”ja” till saken. Därmed finns det inga hinder i vägen för att införa avgift från 1 juni.
– Fler elfordon är inte bara positivt ur ett klimat och energiperspektiv. De bidrar också till tystare, trevligare, och hälsosammare städer. Med den här utbyggnaden möjliggör vi också för fler invånare att ladda sina bilar. Klimatsmart tycker jag, säger Gill Brodin (C), ordförande i Agenda 2030-utskottet och vice ordförande Bygg och Miljönämnden.

Sigtuna kommun kommer att sätta upp fler laddstolpar än de som finns på större parkeringsplatser som förvaltas av kommunen. Bara under 2022 blir det 20-30 nya laddpunkter. Kommunens fordonsflotta kommer i första hand att använda dessa, men under kvällar och helger finns de tillhands för kommuninvånare. Avgiften blir 4 kronor per kWh dygnet runt. Betalning ska ske via swhish eller app.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

fritidsbanken_sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
spedition_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
funkisfest_outsider