kommun_skoterska
Drakegården där Destination Sigtuna håller till Foto: Streetview

Klubbat: Kommunen köper loss Destination Sigtuna

På torsdagens fullmäktige klubbades att kommunen kan gå vidare med processen att köpa loss samtliga aktier av Destination Sigtuna.

centrum_artikel_host

På torsdagskvällen klubbade fullmäktige att man går vidare i processen att överta samtliga aktier i Destination Sigtuna. Kommunen äger reddan 53 procent, det är resterande 47 som ska köpas loss av kommunen. När processen är färdig och förvärvet ett faktum innebär det att inriktningen på vad bolaget ska arbeta med förändras:
– Vi har en lång och intressant historia och är stolta över hur väl vi lyckats arbeta med att bevara anrika kyrkoruiner, runstenar och Stora gatan i Sveriges första stad. Men det händer massor av spännande saker i vår kommun även i nutid och vi har så mycket mer att erbjuda än ”bara” historia och det vill vi att fler ska upptäcka, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

En uttalad målsättning är att destinationsbolaget ska verka för att locka till sig fler större evenemang nu när man har tillgång till mässhallen Scandinavian XPO. VD är Annika Bröms sedan nyår, hon är även näringslivschef i kommunen.
– Destination Sigtunas uppdrag är att stärka kommunens attraktionskraft som destination för besökare från hela världen, samt att stärka det lokala näringslivet. Vi kommer att arbeta mer strategiskt. Det är en inspirerande resa vi påbörjat och jag är övertygad om att det här kommer gynna alla, både Destination Sigtunas partners, hela vårt näringsliv och alla kommunens invånare, säger Annika Bröms.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

centrum_host_helsida
joes-helsida
connys_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

defacto_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
mp_ute_outsider