centrum_panorama_hostshopping
Drakegården där Destination Sigtuna håller till Foto: Streetview

Klubbat: Kommunen köper loss Destination Sigtuna

På torsdagens fullmäktige klubbades att kommunen kan gå vidare med processen att köpa loss samtliga aktier av Destination Sigtuna.

centrum_artikel_host

På torsdagskvällen klubbade fullmäktige att man går vidare i processen att överta samtliga aktier i Destination Sigtuna. Kommunen äger reddan 53 procent, det är resterande 47 som ska köpas loss av kommunen. När processen är färdig och förvärvet ett faktum innebär det att inriktningen på vad bolaget ska arbeta med förändras:
– Vi har en lång och intressant historia och är stolta över hur väl vi lyckats arbeta med att bevara anrika kyrkoruiner, runstenar och Stora gatan i Sveriges första stad. Men det händer massor av spännande saker i vår kommun även i nutid och vi har så mycket mer att erbjuda än ”bara” historia och det vill vi att fler ska upptäcka, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

En uttalad målsättning är att destinationsbolaget ska verka för att locka till sig fler större evenemang nu när man har tillgång till mässhallen Scandinavian XPO. VD är Annika Bröms sedan nyår, hon är även näringslivschef i kommunen.
– Destination Sigtunas uppdrag är att stärka kommunens attraktionskraft som destination för besökare från hela världen, samt att stärka det lokala näringslivet. Vi kommer att arbeta mer strategiskt. Det är en inspirerande resa vi påbörjat och jag är övertygad om att det här kommer gynna alla, både Destination Sigtunas partners, hela vårt näringsliv och alla kommunens invånare, säger Annika Bröms.

connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna