kyrka_advent _pan
Foto: Daniel Iskander

Klottrare misstänks för brott i Märsta

I fredags greps polisen två klottrare som klottrat på tåg runt om i Stockholm, bland annat ska de ha varit verksamma i Märsta skriver Mitt i Stockholm.

centrum_artikel_host

Under uppmärksammade former greps två klottrare i fredags, de häktades sedan för grov skadegörelse sedan de klottrat på tåg på flera ställen i hela länet. Enligt Mitt i Stockholm rör det sig bland annat om Märsta. De båda ska ha varit verksamma betydligt längre än de senaste åren:
-Männen är misstänkta för att ha klottrat för mångmiljonbelopp. De har varit väldigt aktiva på klotterscenen den senaste tiden och då får man ögon på sig – av flera. Nu fick det räcka. Vi kommer att gå flera år tillbaka i tiden i utredningen, säger förundersökningsledaren Thomas Ivering, till tidningen.

De häktade lever vanliga familjeliv och är i 30-årsåldern, kombinationen av ordnat familjeliv med systematiskt klottrande är något som förbryllar förundersökningsledaren enligt Mitt i:
– Fotbollshuliganer rättfärdigar ofta sitt beteende med att se fotbollen som en folkrörelse – som om våldet hör sporten till. På samma sätt verkar de här männen se på klottret. De ser det mer som civil olydnad än ett brott. Men det är svårt att förstå hur människor tänker. Jag är ingen GW, säger Thomas Ivering.

Klottret kostar dock över 140 miljoner kronor per år, pengar som SL-trafiken får stå för tillsammans med alla andra som betalar in skatt till Region Stockholm. Utöver det är det en stor säkerhetsrisk när personer rör sig inne på spårområde, de sprayar också över märken som är viktiga för räddningstjänsten om en olycka skulle ske enligt Mitt i Stockholm.

julmarknad_2022
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
nrh
centrum_outsider_host