Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Klimatstyrda start- och landningsavgifter kan införas

Start och landningsavgifterna kan komma att förändras i framtiden.

centrum_artikel_host

Regeringen har tagit emot ett uppdrag om miljöstörande start- och landningsavgifter. Detta för att regeringen vill minska flygets klimatpåverkan och stimulera till ett klimatsmart flyg.

Transportstyrelsen fick i uppdrag i september 2019 att utreda om hur start och landningsavgifterna kan differentieras ytterligare. Förslaget har lämnats in till regeringen för analys. Enligt ett pressmeddelande ska miljöstörande start- och landningsavgifter tillämpas på Arlanda och Landvetter eftersom de har mer än fem miljoner årspassagerare. Avgifterna kommer att basera sig utifrån miljöprestanda på olika flighter och olika flygplanstyper, däribland klimatpåverkan och användning av biojetbränsle.

ica_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
joes_outsider
storemore_out
connys
pantamera_out