defacto_pan2020
Green Cargos bränsletåg som dagligen trafikerar Gävle-BristaFoto: Pressbild/Green Cargo

Klimataktivister protesterade mot bränsletåget

Under förmiddagen protesterade en klimataktivistgrupp vid Brista där flygbränsle dagligen anländer.

centrum_artikel_host

Vid 9.30-tiden larmades polis till Brista med anledning av att en klimataktivistgrupp protesterade mot Green Cargos tåg som levererar flygbränsle från Gävle till Brista. Spåren användes inte för varken fjärrtåg eller pendeltåg.
– Polisen som är på plats har identifierat två personer som är misstänkta för olaga intrång. Det finns inte någon påverkan för den tågtrafik som använder de tågspåren som personerna var i närheten av, skriver Polisen på sin hemsida.

I ett uttalande på gruppens facebooksida står det att man stoppade flygbränslet till Arlanda som en del av en global kampanj riktad mot flygets utsläpp som man anser är ”klimatskadliga”. Man är också till att bränslet uppges komma från Ryssland och används för privatjet som är befriade från bränsle- och flygskatt.

defacto_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
connys_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

ica_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
dack_outsider
nrh
joes_outsider
connys