nationaldagen_pan
Green Cargos bränsletåg som dagligen trafikerar Gävle-BristaFoto: Pressbild/Green Cargo

Klimataktivister protesterade mot bränsletåget

Under förmiddagen protesterade en klimataktivistgrupp vid Brista där flygbränsle dagligen anländer.

centrum_artikel_host

Vid 9.30-tiden larmades polis till Brista med anledning av att en klimataktivistgrupp protesterade mot Green Cargos tåg som levererar flygbränsle från Gävle till Brista. Spåren användes inte för varken fjärrtåg eller pendeltåg.
– Polisen som är på plats har identifierat två personer som är misstänkta för olaga intrång. Det finns inte någon påverkan för den tågtrafik som använder de tågspåren som personerna var i närheten av, skriver Polisen på sin hemsida.

I ett uttalande på gruppens facebooksida står det att man stoppade flygbränslet till Arlanda som en del av en global kampanj riktad mot flygets utsläpp som man anser är ”klimatskadliga”. Man är också till att bränslet uppges komma från Ryssland och används för privatjet som är befriade från bränsle- och flygskatt.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider