vinter_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Klimataktivister döms efter aktion på Arlanda

Förra året greps två personer sedan de inlett en klimataktion ombord på ett plan från Arlanda, nu har de dömts av Attunda tingsrätt.

centrum_artikel_host

Det var sista oktober förra året som en aktion på flera flygplatser genomfördes samtidigt. På Arlanda var det två kvinnor som är medborgare i Danmark respektive Norge som vägrat sätta sig på sina platser utan istället stått kvar i gången och högläst texter. Polis fick tillkallas och gripa kvinnorna. Nu har de dömts för brott mot luftfartslagen till dagsböter på totalt 9000 kronor respektive 3000 kronor. Kvinnorna erkände omständigheterna men nekade till brott då de hävdade att flygningen inte hade påbörjats.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

vinter_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
slottsby_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida
wenngarn_jul_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
swedol_outsider