centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

centrum_artikel_host

Skånela inledde piggt och tog kommandot i matchen, 7-6 efter 11 minuter blev dock snabbt 7-10 för gästerna sju minuter senare. En tung period sista kvarten av första bäddade för nederlaget. Tyresö gick till ledning 14-11. I andra kopplar Tyresö segergreppet och har sex måls ledning efter tio minuter. Skånela var aldrig riktigt nära och resterande del av halvleken blev en transportsträcka där slutresultatet skrivs till 32-27. Vilma Wiberg svarade för hela åtta mål i matchen och därefter var det Svea Tenggren och King Kozdra som svarade för fem mål vardera.

Segern var enligt assisterande tränaren Sara Hornö rättvis. Skånela kommer inte upp i nivå och har inte huvudet där.
– Tråkigt med stora siffror, de får enkla kontringar i mitten på första och i andra.

Hornö konstaterar att Skånela inte får stopp på Tyresös mittsex i första, i andra när man sen packar ihop det så är det istället gästernas kanter som levererar.
– Det blev svårt för oss att prioritera, vi får inte träff bakåt. I början av matchen har dem stolpe ut och i slutet blir det mer stolpe in. Vi känner kanske att vi inte går in 100 eftersom vi vet att det blir ett kval, men där räcker det inte med 90 procent utan vi måste gå in med 100 i 60 minuter.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider