kyrka_advent _pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Klart när visselblåsartjänsten införs

I mars planerar kommunen att införa den visselblåsartjänst som upphandlades förra året.

centrum_artikel_host

Kommunen upphandlade en visselblåsartjänst förra året, nu är det klart med startdatum. 1:a mars går det att anonymt anmäla ev missförhållanden i den kommunala verksamheten.
– Vi tar nu ytterligare ett steg i kampen att motverka korruption och oegentligheter i den kommunala organisationen. Nu kan såväl tjänstemän som kommuninvånare anmäla misstänkta beteenden och händelser helt anonymt och därmed utan risk för negativa efterverkningar. Det är ett mycket viktigt steg mot en öppen och transparent organisation, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anmälningarna till visselblåsartjänsten tas emot av en extern mottagare och den som tipsar ska känna sig trygg enligt ett pressmeddelande från kommunen. Företaget Lanterno har fått uppdraget att hantera anmälningarna. Lanterno kommer även att hantera anmälningar av kommuninvånare.
– Vi har tagit fram tydliga rutiner för hur och av vem som ärendet ska hanteras, beroende på vem i organisationen som anmälan rör. Jag kommer att ta hand om invånarnas anmälningar om de avser kommunanställda, men är det exempelvis en gruppledare som anmälts förmedlar jag ärendet vidare till kommunfullmäktiges ordförande som då håller i utredningen, säger Sigtunas kommunjurist Charlotte Heindow.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
dackskifteoutsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys