nationaldagen_pan
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun, kan komma att ge vägledning för valstabor i ekonomiska frågor. Foto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel_host

Omdaningen av Valsta bibliotek till en mötesplats orsakade protester från oppositionen. Men nu är det klubbat och klart. Mimers källa ska bli en mötesplats för valstabor enligt ett pressmeddelande:
– Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare. Ingen tidigare kommunledning har investerat, eller planerat att investera, så mycket i Valsta som vi nu gör. Att anpassa gamla biblioteket till dagens behov är en viktig pusselbit för ett tryggare Valsta, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigs till hösten
Invigningen hoppas man kunna genomföra i början av hösten i år, invånarna ska erbjudas läsfrämjande aktiviteter. Det ska exempelvis finnas sagorum för barn och möjlighet till författarbesök. Vidare skaman erbjuda sökajobb-hjälp, cv-kurs samt annan rådgivning. Utställningar, scenframträdanden, filmvisning och föreningsaktiviteter ska också få plats.

Mängder av aktiviteter
Med invånarnas hjälp ska man också fylla på vad som kan erbjudas. Bakgrunden till vad man nu lagt in är en undersökning som genomförts i Valsta där det utryckts önskemål kring en demokratisk mötesplats med kulturella, sociala och pedagogiska inslag för både barn och unga och äldre.
– Det är viktigt att invånarna är delaktiga även i det här skedet, så under våren kommer vi på olika vis att bjuda in till dialog. Vi kommer också att bjuda in invånarna att vara med i processen kring vad den nya mötesplatsen ska heta. Det här ska bli en mötesplats som bygger på samverkan mellan invånare och olika samhällsfunktioner, allt från invånarservice till upplevelser och lärande, säger Ann Blomqvist, kultur- och ungdomschef.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
connys
pantamera_out