centrum_panorama_hostshopping
7-Eleven ska ligga i den nya marknadsplatsenFoto: Swedavia

Sex nya butiker till Arlanda

Reitan Convenience som ligger bakom 7-Eleven och Pressbyrån har vunnit en upphandling med Swedavia om sex nya butiker på Arlanda.

centrum_artikel_host

Det blir en 7-Eleven-butik på Arlanda och fem nya Pressbyrån, det står klart sedan Reitan Convenience vunnit en upphandling. Butikerna väntas omsätta 200 miljoner kronor. Avtalet mellan parterna är på femår. En av de nya butikerna ligger i den nya marknadsplatsen på Terminal 5. Den nya butiken är en 7-eleven med det senaste butikskonceptet vilket innebär större variation av mat, lokala bageriprodukter samt bekväm inredning.
– I kundundersökningar har vi sett att många resenärer till stor del söker samma utbud som i sin vardag. Dessutom finns det en efterfrågan på en bredare prisbild och det ska vara enkelt att handla. På våra flygplatser skall man alltid ha nära till en kiosk och därför har en viktig del i vår kommersiella strategi varit att säkerställa ett kioskutbud i alla våra terminaler och pirer. Vi är väldigt glada att så pass många nya enheter öppnar i sommar, kommenterar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider