defacto_pan2020
7-Eleven ska ligga i den nya marknadsplatsenFoto: Swedavia

Sex nya butiker till Arlanda

Reitan Convenience som ligger bakom 7-Eleven och Pressbyrån har vunnit en upphandling med Swedavia om sex nya butiker på Arlanda.

centrum_artikel_host

Det blir en 7-Eleven-butik på Arlanda och fem nya Pressbyrån, det står klart sedan Reitan Convenience vunnit en upphandling. Butikerna väntas omsätta 200 miljoner kronor. Avtalet mellan parterna är på femår. En av de nya butikerna ligger i den nya marknadsplatsen på Terminal 5. Den nya butiken är en 7-eleven med det senaste butikskonceptet vilket innebär större variation av mat, lokala bageriprodukter samt bekväm inredning.
– I kundundersökningar har vi sett att många resenärer till stor del söker samma utbud som i sin vardag. Dessutom finns det en efterfrågan på en bredare prisbild och det ska vara enkelt att handla. På våra flygplatser skall man alltid ha nära till en kiosk och därför har en viktig del i vår kommersiella strategi varit att säkerställa ett kioskutbud i alla våra terminaler och pirer. Vi är väldigt glada att så pass många nya enheter öppnar i sommar, kommenterar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

centrum_host_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

joes-helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ica_helsida
defacto_helsida
dack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
connys
nrh
pantamera_out
dack_outsider