centrum_panorama_hostshopping
Pontus Frithiof (Pontus in the air), Per Taube (ordförande Arlandastad Holding), Petter Stordalen (grundare Nordic Choice) och Staffan Littmark (VD Scandinavian Expo)Foto: Pressbild

Klart med nytt storhotell

I samband med Arlandalunchen på Scandinavian Expo (Eurostop) släppte Nordic Choice grundare Petter Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på Eurostop.

centrum_artikel_host

Eurostop blir Scandinavian Expo, ett nytt mäss- och mötesområde i Stockholmsregionen. Under fredagen hölls Arlandalunchen där bland annat Gelbas ägare Per Taube medverkade tillsammans med stjärnkrögaren Pontus Frithiof och Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice. I samband med lunchen släppte Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på fastigheten som ska omfatta 419 rum för Quality Hotel Arlanda Airport.

900 rum
Därmed kan man ha både fler och större möten och mässor i området. Scandinavian Expo kommer att stå klart 2020. Quality Hotel Arlanda Airport kommer att ha plats för över 900 rum.
– Idag har vi passerat ytterligare en milstolpe när vi tillsammans med Nordic Choice Hotels lanserat våra gemensamma planer som innebär att Arlanda får sitt första internationella mässområde. Vi ser en kraftig tillväxt med ett stort affärstryck när en ny stad, en ny destination växer fram som kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen, kommenterar Per Taube, styrelseordförande på Arlandastad Holding och VD för moderbolaget Gelba.

Väntar 300 000 besökare
En miljard ska investeras i Scandinavian Expo och första året räknar man med 300 000 besökare.
– Planerna för Arlanda är skyhöga och vi ska inte vara sämre. Vi slår till med ytterligare ett imponerande hotelltorn. Med den nya hotellbyggnaden kommer vi att erbjuda 419 hotellrum och ett helt ombyggt hotellområde. Det här ökar kraftigt regionens möjligheter att locka till sig ytterligare mässor och möten. Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området, säger Petter Stordalen.

fritidsbanken_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider