eu_valet_panorama
Maria Fredriksson och Stefan NordströmFoto: Sigtuna kommun

Klart med kultur- och fritidsprisvinnare

Sigtuna kommun har tillkännagivit mottagarna av årets kultur- och fritidspriser. Maria Fredriksson prisas med Kulturpriset medan Stefan Nordström utses till Årets Ungdomsledare.

centrum_artikel_host

Beslutet togs av kultur- och fritidsnämnden igår den 23 april. Priserna, öppna för nominering från både allmänheten och föreningar, erkänner personer eller grupper som bidragit till kulturella och fritidsaktiviteter i kommunen.

Kulturpriset tilldelas en individ eller organisation som framgångsrikt främjar kultur. Maria Fredriksson, musiker och modeentreprenör, hedras för sitt engagemang i att skapa en kreativ mötesplats i sin klädbutik, där mode möter konst och litteratur.

Ordförande för kultur- och fritidsnämnden, Lars Björling (SfS), kommenterade Fredrikssons pris och betonade dess breda syn på kultur.

Årets Ungdomsledare-priset erkänner en aktiv ungdomsledare inom idrotts- och fritidsverksamhet. Stefan Nordström, från Sigtuna Orienteringsklubb, belönas för sitt engagemang och pedagogiska ledarskap.

Prisutdelningen kommer att äga rum på Forum i Märsta den 21 maj och varje pristagare tilldelas 10 000 kr.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider