defacto_pan2020

Klart: Karlsson stannar

Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson och Skånela fortsätter samarbetet i herrlaget. Karlsson har lett Skånela under flera år och nu är det klart med två nya.
– Jimmy har haft ansvaret för våra herrar de senaste åren. Det känns helt rätt att förlänga kontraktet med honom och vi är mycket nöjda med att vi har lyckats enas om ett kontrakt över två säsonger. Nu får Jimmy en chans att utveckla sitt ledarskap och sig själv samt laget och att bygga vidare på det arbete som framgångsrikt pågått några år och vi får en fortsatt bra kontinuitet i detta arbete, säger klubbens herransvarige Peder Nielsen i ett uttalande.

Jimmy Karlsson säger att det inte var någon tvekan om att fortsätta. Han trivs bra i klubben och det passar han bra i livet just nu:
– Det har varit en mycket stökig säsong på många områden och det har ställts nya krav på mitt ledarskap och på oss som grupp. Jag tror vi lärt oss mycket av denna säsong när vi utvärderar den och kan stärka organisationen till det bättre framöver. Min motivation är på topp och klubbens ambition är fortsatt att vara med i toppen av allsvenskan med målbilden mot Handbollsligan. På det tåget vill jag vara med. Många av de bärande spelarna har kontrakt över nästa säsong också och jag tror att vi kan få ihop en trupp som kan bli riktigt slagkraftigt. Men först ska vi avsluta denna säsong på bästa sätt så får vi se var det slutar.

Karlsson ledde Skånela till kval förra säsongen men kvalet ställdes in på grund av coronapandemin och risken för smittspridning. I år jagar man kvalplats men efter nyår har man haft en tung period och många skador som påverkat resultaten.

nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

seniordag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

joes-helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

defacto_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

mp_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

karnkraft_m_topp

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

ica_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
connys
seniordag_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
ica_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider