centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Klart: Inga officiella brasor

Som märsta.nu rapporterade förra veckan så bir det inget valborgsfirande i kommunen, Sigtuna kommun kommer heller inte att medverka till majbrasor.

centrum_artikel_host

Pandemilagen begränsar offentliga tillställningar i samband med valborg, max åtta personer får samlas i en tillställning. Vilket medför att samtliga arrangemang som kommunen normalt medverkar i ställs in även i år, för andra året i rad. Senast ett valborgsfirande skedde i kommunen var 2019.
– Sigtuna kommun kommer därför inte samarrangera eller på andra sätt stödja traditionellt firande med valborgsbål detta år, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

Det är dock möjligt att arrangera privata tillställningar som inte är öppna för allmänheten. Då sker det på ens eget ansvar. Dock bör man följa de allmänna råden för att minska smittspridning av covid-19.

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host