sap_pan23

Klar minskning av fallen under höstlovsveckan

Höstlovsveckan i kommunen innebar färre antal fall av covid-19 samtidigt som färre även testade sig.

centrum_artikel_host

Siffror fån FHM som Newsworthy sammanställt visar att antalet covid-19-fall för vecka 44 var 43 stycken, klart färre än föregående vecka då över 100 fall konstaterades. Men det var även färre som testade sig den gångna veckan. FHM gick ut med nya rekommendationer för testning 1:a november vilket innebär att fullvaccinerade inte ska testa sig vid symtom om det inte är vid särskilt boende eller vård- och omsorgspersonal.

märsta.nu har rapporterat om antalet dödsfall så sent som i veckan, 114 i kommunen totalt sett och 4506 i länet. Sedan juni har bara 155 dödsfall registrerats.

I länet för vecka 44 var det 1358 nya fall, totalt har nu 281 786 testats positivt med covid-19. Förra veckan rapporterades även elva nya avlidna och sex personer som vårdas på intensiven.

ica_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
connys_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
centrum_outsider_host
connys
ica_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
joes_outsider