centrum_panorama_hostshopping

Klar minskning av fallen under höstlovsveckan

Höstlovsveckan i kommunen innebar färre antal fall av covid-19 samtidigt som färre även testade sig.

centrum_artikel_host

Siffror fån FHM som Newsworthy sammanställt visar att antalet covid-19-fall för vecka 44 var 43 stycken, klart färre än föregående vecka då över 100 fall konstaterades. Men det var även färre som testade sig den gångna veckan. FHM gick ut med nya rekommendationer för testning 1:a november vilket innebär att fullvaccinerade inte ska testa sig vid symtom om det inte är vid särskilt boende eller vård- och omsorgspersonal.

märsta.nu har rapporterat om antalet dödsfall så sent som i veckan, 114 i kommunen totalt sett och 4506 i länet. Sedan juni har bara 155 dödsfall registrerats.

I länet för vecka 44 var det 1358 nya fall, totalt har nu 281 786 testats positivt med covid-19. Förra veckan rapporterades även elva nya avlidna och sex personer som vårdas på intensiven.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider