kommun_skoterska
Foto: Jamshid Jamshidi

Klar derbyseger för Skånela

Skånela tog en klar derbyseger mot Rimbo i Herrallsvenskan och vann med 33-21.

centrum_artikel_host

Det blev inte lika dramatiskt och tumultartat som fjolårets första derby när det bjöd på slagsmål efter slutsignalen. Denna gång var segern säker som sten för Skånela. Rimbo var numret för litet och konstant efter med ett stort antal bollar, närmare än tre mål kom man knappt i målprotokollet. Halvtidsresulattet skrevs till 18-12 och andra vann Skånela med 15-9. Totalt alltså 33-21. Fysiskt var det trots Skånelas överlägsenhet. Derbykänslorna fanns där trots allt. Rimbo drog på sig fem utvisningar och Skånela fyra.

Målen
Lindberg 8, Lindholm 5, Broman 4, Tapper 4, Omerovic 3, Svarén 3, Nilsson 2, Lahdo 2, Nielsen 2

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

sap_sep23_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

joes-helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

hockeyskola_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

defacto_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

connys_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

moderat_fokus_helsida
adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

nrh_sigtuna
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
moderat_bli_medlem
ica_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider