kyrka_advent _pan
Kiki Salam Kautonen

Kiki blev Årets eldsjäl

Kiki Salam Kautonen utsågs i början av september till Årets eldsjäl.

centrum_artikel_host

I samband med Skördedagen i Valsta i början av september utsågs Kiki Salam Kautonen till Årets eldsjäl. Eldsjälspriset som instiftades 2019 av föreningen Valsta utveckling delades ut av Mai Ållebrand från Rikshem i samband med Skördemarknaden lördagen 10 september.

Kiki har engagerat sig som ”husvärd” och startade upp den lokala hyresgästföreningen som hon idag är ordförande i. Totalt har hon varit engagerad i Valsta i 35 år. Motiveringen lyder:
”Kiki Salam Kautonen har sedan slutet av 1980-talet arbetat ideellt för Valstas utveckling. Hon medverkar med hängivet engagemang på allt som rör Valsta/Steninge med omnejd, ifrån Valstadagen till skördemarknad. Med stort hjärta och en glädje som smittar av sig är hon därmed med och bidrar till större sammanhållning, gemenskap och inkluderande i området!”

Evenemanget slog för övrigt rekord med 3000 besökare.
– Det är jättekul att se hur engagemanget för alla våra aktiviteter växer och skördemarknaden i Valsta var väldigt lyckad i år, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

pantamera_avc_helsida
agy_oppethus

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

connys_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

defacto_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
dackskifteoutsider
nrh