kommun_skoterska
Kiki Salam Kautonen

Kiki blev Årets eldsjäl

Kiki Salam Kautonen utsågs i början av september till Årets eldsjäl.

centrum_artikel_host

I samband med Skördedagen i Valsta i början av september utsågs Kiki Salam Kautonen till Årets eldsjäl. Eldsjälspriset som instiftades 2019 av föreningen Valsta utveckling delades ut av Mai Ållebrand från Rikshem i samband med Skördemarknaden lördagen 10 september.

Kiki har engagerat sig som ”husvärd” och startade upp den lokala hyresgästföreningen som hon idag är ordförande i. Totalt har hon varit engagerad i Valsta i 35 år. Motiveringen lyder:
”Kiki Salam Kautonen har sedan slutet av 1980-talet arbetat ideellt för Valstas utveckling. Hon medverkar med hängivet engagemang på allt som rör Valsta/Steninge med omnejd, ifrån Valstadagen till skördemarknad. Med stort hjärta och en glädje som smittar av sig är hon därmed med och bidrar till större sammanhållning, gemenskap och inkluderande i området!”

Evenemanget slog för övrigt rekord med 3000 besökare.
– Det är jättekul att se hur engagemanget för alla våra aktiviteter växer och skördemarknaden i Valsta var väldigt lyckad i år, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

connys_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

joes-helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

pantamera_avc_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

centrum_host_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

defacto_helsida
sap_sep23_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

hockeyskola_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

adhd_kommun
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
kommun_adhd_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
connys