sap_feb_pan
Foto: Pressbild

KICKS inviger lager i Rosersberg

KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

centrum_artikel_host

Lagret, spritt över 29 000 kvadratmeter och bemannat med 90 anställda, kommer att fungera som navet för att förse Skincity och KICKS e-handel samt 226 butiker i Sverige, Norge och Finland med produkter.

Carola Lundell, Executive Vice President på KICKS Group, betonar att detta markerar en viktig milstolpe för företaget och säkrar en effektiv och hållbar logistiklösning som positionerar dem för fortsatt tillväxt. Lagrets höga automatisering ökar kapaciteten avsevärt och förbättrar produktivitet och leveranskvalitet, vilket möjliggör hanteringen av över 2 000 kundordrar i timmen.

David Heeroma, EVP Group Operations, lyfter fram den noga planerade processen och det framgångsrika genomförandet av anläggningen, vilket är resultatet av ett hårt arbete under lång tid och ett noggrant testkörningsarbete.

Den ledande automationslösningen levereras av KNAPP, som valts som samarbetspartner. Anläggningen, klassad med miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent, strävar också efter hållbarhet genom minskad förpackningsvolym och el från solpaneler. Placeringen i Rosersberg möjliggör smidig transport till KICKS marknader. Lagret signalerar inte bara teknologisk framsteg, utan även en stark satsning på hållbarhet inom logistiksektorn.

pantamera_avc_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

steningekompani_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

funkisfest_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider