centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Kassör fick pistol riktad mot sig – stor polisinsats

En hotfull man klev in på Pressbyrån i Märsta. Mannen pistolhotade personalen och flydde sedan platsen till fots. Enligt polisen är anledning bakom hotet en pågående polisutredning.

centrum_artikel_host

Klockan 20.56 på tisdagen fick polisen in larmet från Pressbyrån, vid Märsta station, efter att butikspersonalen tryckt på överfallslarmet. Ett stort polispådrag kallades till platsen för att hjälpa personalen.
–  Det är någon som har viftat ett pistolliknande föremål mot personalen, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

Rör en pågående polisutredning
Sven-Erik Olsson har inga uppgifter om exakta motivet till händelsen, men säger att man rubricerat händelsen som olaga hot.
Man misstänker alltså inte ett rånförsök?
– Nej, man tror att det rör en tidigare händelse, men jag vet inte vilken utredning det är. Det bedöms som olaga hot men men om det blir en anmälan om vapenbrott eller något får vi se, säger Olsson.

Tågen stoppades
Innan patrullerna anlände till Pressbyrån hann pistolmannen fly från platsen. Enligt vittnen hade hade klivit på ett tåg mot Södertälje centrum. Polisen stoppade därför all tågtrafik förbi Rosersberg i sökandet på den beväpnade mannen.
– Man har ingen gripen så det verkar inte stämma att han klev på tåget.

Mannen identifierad
Enligt Olsson har man lyckats identifiera mannen. Han vill dock inte kommentera om det är butikspersonalen som lyckats ange identiteten.
– Det finns en person som är misstänkt för det här men ingen gripen, man jobbar fortfarande med ärendet och det finns en misstänkt just nu.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna