vinter_pan
Karolina och Joseph TurnerFoto: Insändarbild
Korv med tillbehörFoto: Insändarbild
Några av rätterna som man lagar Foto: Insändarbild
Massor med korvFoto: Insändarbild

Karolina och Joseph flyttade till Sigtuna och utvecklade företaget

Paret Karolina och Joseph Turner som driver korvrestaurangen The Hairy Pig i Gamla stan flyttade till Sigtuna för att utveckla produktionen som sker helt i egen regi.

centrum_artikel_host

2014 startade Karolina och hennes man Joseph The Hairy Pig i Gamla stan. Restaurangen har specialitet på korvar och särskilt med engelsk influens då Joseph är engelsman. När verksamheten var nystartad stoppades tio kilo korv åt gången med en handvävd stoppade i restaurangen. Men 2015 flyttade man till Torsborg utanför Sigtuna och i anslutning till deras hem så byggde an ett korvstoppningskök. Sedan dess har gästerna på The Hairy Pig ökat likaså efterfrågan för att köpa enbart korvarna.
– Idag stoppar vi 300 kilo korv åt gången, berättar Karolina Turner.

Filosofin är att jobba direkt med småproducenter, familjeföretag och småföretagare samt att undvika mellanhänder för att garantera ursprung och kvalitet i råvarorna. Lamm och fläskkött hämtar man personligen från Åby Gård i Husby-Långhundra. Viltsvin och hjort kommer från Västergötland.
– Den personliga relationen vi har med alla producenter är någonting vi värderar mycket högt. Inga mellanhänder är inblandade, fortsätter Karolina.

Nu ser dem en ökad efterfrågan för viltkött och man får in fler beställningar av både hjort- och vildsvinskött. Korvarna består av fläsk, lamm, vildsvin, hjort och glutenfri hjort. Det är mycket kryddor och smak med engelsk touch så klart.
– Korvarna har mycket hög kötthalt helt utan tillsatser. Vi skapar klassiska rätter med viltkött som serveras i vår restaurang i Gamla stan och som vi även säljer direkt till konsumenter via Reko runtom i Stockholm och Uppsala: vildsvinsköttbullar, vildsvinslasagne, köttfärssås med hjortkött samt vildsvinsburgare och vår egen bacon med fläskkött från Åby Gård för att ta några exempel, säger Karolina.

Under coronapandemin har man också hittat nya sätt att få intäkter då krogbranschen är hårt drabbad av restriktionerna om max sällskap och serveringstider för alkohol. Nu säljer man dagligen sina produkter via olika tjänster som Reko.
– Efterfrågan för våra produkter och viltkött har ökat så pass att vi nu har öppnat en delikatessdel i vår restaurang där vi säljer viltkött samt våra hemlagade produkter. Vi tar även beställningar för upphämtning av våra produkter såsom Vildsvinskasse, Korvkasse, Vildsvinslasagne och andra produkter i Sigtuna och vi levererar även hem till boende och företag i Sigtuna och Knivsta kommun från vårt korvstoppningskök.

defacto_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

connys_helsida
ica_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

vinter_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

wenngarn_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

storemore_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna
oppethus_dec

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
pantamera_out
ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
storemore_out
joes_outsider
wenngarn_outsider
connys
oppethus_out
swedol_outsider