centrum_panorama_hostshopping

Karlsson: Vi siktar att bli bättre än förra säsongen

Trots tredjeplatsen i Allsvenskan blev det alltså inget kval till Handbollsligan, men det är inget som grämer Jimmy Karlsson och hans Skånela nu när säsongen bara är några veckor bort.

centrum_artikel_host

Skånela slutade trea i Allsvenskan, men något kval blev det inte. Inget lag fick heller avancera upp. Tränare Jimmy Karlsson säger till märsta.nu att man släppt förra säsongen:
– Det var inte bara vi som drabbades, alla idrotter påverkades. Det hade varit roligt att kvala men mycket annat som är viktigare. Nu blickar vi framåt och det kommer besked om att vi sannolikt startar mot AIK 11:e september.

Det blir en konstig säsong i svenskt idrott, så även i handbollen. Ingen publik släpps in varken i Vikingahallen eller i annan allsvensk hall. Hur påverkar det ett hemmastarkt Skånela som spelar på publikens energi?
– Vi får acceptera det som det är, andra lag påverkas nog mer än oss. Vi spelade en match utan publik förra året och vann med tolv bollar. Planen är lika stor för alla, konstaterar Karlsson.

Stommen i laget är kvar sedan den gånga säsongen, Herdeiro Lucao kommer hem och blir omedelbart en av Allsvenskans bästa målvakter:
– Han bidrar med kvalitet och en proffsig attityd till träningen, han är en stor ledare och går in som lagkapten, fortsätter Karlsson.

Jimmy Karlsson och Lucao var lagkamrater ihop när de var barn och ungdomar i Skånela, Lucaos form är det dock inget fel på menar Karlsson.
– Han är i bra form, förhoppningsvis håller vi honom frisk och motiverad.

En annan som väntas dominera i Allsvenskan i år är Simon Lindberg, han visade stor potential förra året och var en av seriens bästa spelare. Det var på håret att han var kvar i Skånela. Nu får han ett år till på sig att utvecklas.
– Fantastiskt att vi får behålla honom, han kommer att vara en av Allsvenskans bästa mittnio, nu får han allt ansvar som han förtjänar. Mycket av anfallsspelet kretsar kring honom och vi hoppas han får utveckla sin fysik, kommenterar Jimmy Karlsson.

En träningsmatch har nyss spelats och Skånela har tre kvar, i helgen besegrades Tyresö. Karlsson hade flera tongivande borta och matchade de yngre spelarna, bland annat Emilio Lahdo född 2002. Noterbart är även att Iris Ganibegovic nu lagt skorna på hyllan och tränar U-laget. Nästa vecka på onsdag möter man VästeråsIrsta, därefter kommer GUIF Eskilstuna till Märsta. Målet är inställt på att bli bättre än förra året:
– Om det leder till serieseger eller kval det vet jag inte, men vi ska förbättra vår placering, det är ambitionen.

Skånela får även klara sig utan målvakten Jesper Forsberg som lämnat för Amo Handboll.

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
seniordag_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

ica_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

karnkraft_m_topp
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

centrum_host_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

mp_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

connys_helsida
nrh_sigtuna
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
seniordag_outsider
ica_outsider
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider