centrum_panorama_hostshopping

Karlsson: Vi siktar att bli bättre än förra säsongen

Trots tredjeplatsen i Allsvenskan blev det alltså inget kval till Handbollsligan, men det är inget som grämer Jimmy Karlsson och hans Skånela nu när säsongen bara är några veckor bort.

centrum_artikel_host

Skånela slutade trea i Allsvenskan, men något kval blev det inte. Inget lag fick heller avancera upp. Tränare Jimmy Karlsson säger till märsta.nu att man släppt förra säsongen:
– Det var inte bara vi som drabbades, alla idrotter påverkades. Det hade varit roligt att kvala men mycket annat som är viktigare. Nu blickar vi framåt och det kommer besked om att vi sannolikt startar mot AIK 11:e september.

Det blir en konstig säsong i svenskt idrott, så även i handbollen. Ingen publik släpps in varken i Vikingahallen eller i annan allsvensk hall. Hur påverkar det ett hemmastarkt Skånela som spelar på publikens energi?
– Vi får acceptera det som det är, andra lag påverkas nog mer än oss. Vi spelade en match utan publik förra året och vann med tolv bollar. Planen är lika stor för alla, konstaterar Karlsson.

Stommen i laget är kvar sedan den gånga säsongen, Herdeiro Lucao kommer hem och blir omedelbart en av Allsvenskans bästa målvakter:
– Han bidrar med kvalitet och en proffsig attityd till träningen, han är en stor ledare och går in som lagkapten, fortsätter Karlsson.

Jimmy Karlsson och Lucao var lagkamrater ihop när de var barn och ungdomar i Skånela, Lucaos form är det dock inget fel på menar Karlsson.
– Han är i bra form, förhoppningsvis håller vi honom frisk och motiverad.

En annan som väntas dominera i Allsvenskan i år är Simon Lindberg, han visade stor potential förra året och var en av seriens bästa spelare. Det var på håret att han var kvar i Skånela. Nu får han ett år till på sig att utvecklas.
– Fantastiskt att vi får behålla honom, han kommer att vara en av Allsvenskans bästa mittnio, nu får han allt ansvar som han förtjänar. Mycket av anfallsspelet kretsar kring honom och vi hoppas han får utveckla sin fysik, kommenterar Jimmy Karlsson.

En träningsmatch har nyss spelats och Skånela har tre kvar, i helgen besegrades Tyresö. Karlsson hade flera tongivande borta och matchade de yngre spelarna, bland annat Emilio Lahdo född 2002. Noterbart är även att Iris Ganibegovic nu lagt skorna på hyllan och tränar U-laget. Nästa vecka på onsdag möter man VästeråsIrsta, därefter kommer GUIF Eskilstuna till Märsta. Målet är inställt på att bli bättre än förra året:
– Om det leder till serieseger eller kval det vet jag inte, men vi ska förbättra vår placering, det är ambitionen.

Skånela får även klara sig utan målvakten Jesper Forsberg som lämnat för Amo Handboll.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

connys_helsida
brobygget_2024

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider