eldsjal2024_pan
Jimmy Karlsson tackar för sig efter säsongen

Karlsson slutar efter säsongen

Skånelaikonen Jimmy Karlsson kommer lämna sitt uppdrag som herrtränare efter säsongen: - Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson lade skorna på hyllan i mitten av 10-talet. Han ledde sen Skånela efter eran med Dagge Lundin. Efter åtta säsongen kommer han nu att tacka för sig som herrtränare i klubben. Beslutet har han fattat av familjeskäl. Skånela ligger just nu på kvalplats till Handbollsligan och kan vara ett ligalag nästa säsong. Jimmy Karlsson säger i ett uttalande att han känner sig trygg i klubbens plan för framtiden på herrsidan och att han inte skulle ta det beslutet om han inte visste till 100 procent att verksamheten kring A-laget skulle fortsätta utvecklas.
– Jag har dessutom gjort detta ett tag nu och känner själv att det behövs en ny röst. Jag är övertygad att Skånela kan fortsätta att utveckla det vi tillsammans byggt över tid. Jag har hela tiden känt klubbens förtroende och har fått äga många beslut, vilket jag är mycket glad över. Jag brinner ju för handbollen och Skånela så vi får se vad det blir framöver.

I föreningen har Jimmy Karlsson även en roll som barn- och ungdomssamordnare. Något han vill fortsätta med och öppnar dörren för. Det är oklart vad som skulle hända med hans planer om han lyckas föra upp Skånela i Ligan.

Peder Nielsen, herransvarig, säger att det är med blandade känslor och stor respekt som föreningen och han själv tagit emot Jimmys beslut.
– Jimmy har verkligen gjort avtryck under dessa år och de åtta säsonger han varit ansvarig för herrlaget och han har under den tiden lyckats att få fram och förädlat många duktiga handbollsspelare. Jimmy har ett stort föreningshjärta och lägger ner sin själ i det han företar sig. De senaste åren har herrlaget med relativt små medel bitit sig fast i toppskiktet i Allsvenskan och dom senaste säsongerna slutat 5:a, Kval till HBL, Kval till HBL, 6:a och förra säsongen kval till HBL och vi kan konstatera att han var mycket nära att ta upp laget i HBL förra säsongen när Skånela pressade Önnered till fem matcher men föll på målsnöret.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

mp_helsida_eu

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

storemore_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

centrum_host_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

eldsjal2024_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

connys_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

steningekompani_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
stentekompani_outsider
pantamera_out