defacto_pan2020
Jimmy Karlsson tackar för sig efter säsongen

Karlsson slutar efter säsongen

Skånelaikonen Jimmy Karlsson kommer lämna sitt uppdrag som herrtränare efter säsongen: - Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson lade skorna på hyllan i mitten av 10-talet. Han ledde sen Skånela efter eran med Dagge Lundin. Efter åtta säsongen kommer han nu att tacka för sig som herrtränare i klubben. Beslutet har han fattat av familjeskäl. Skånela ligger just nu på kvalplats till Handbollsligan och kan vara ett ligalag nästa säsong. Jimmy Karlsson säger i ett uttalande att han känner sig trygg i klubbens plan för framtiden på herrsidan och att han inte skulle ta det beslutet om han inte visste till 100 procent att verksamheten kring A-laget skulle fortsätta utvecklas.
– Jag har dessutom gjort detta ett tag nu och känner själv att det behövs en ny röst. Jag är övertygad att Skånela kan fortsätta att utveckla det vi tillsammans byggt över tid. Jag har hela tiden känt klubbens förtroende och har fått äga många beslut, vilket jag är mycket glad över. Jag brinner ju för handbollen och Skånela så vi får se vad det blir framöver.

I föreningen har Jimmy Karlsson även en roll som barn- och ungdomssamordnare. Något han vill fortsätta med och öppnar dörren för. Det är oklart vad som skulle hända med hans planer om han lyckas föra upp Skånela i Ligan.

Peder Nielsen, herransvarig, säger att det är med blandade känslor och stor respekt som föreningen och han själv tagit emot Jimmys beslut.
– Jimmy har verkligen gjort avtryck under dessa år och de åtta säsonger han varit ansvarig för herrlaget och han har under den tiden lyckats att få fram och förädlat många duktiga handbollsspelare. Jimmy har ett stort föreningshjärta och lägger ner sin själ i det han företar sig. De senaste åren har herrlaget med relativt små medel bitit sig fast i toppskiktet i Allsvenskan och dom senaste säsongerna slutat 5:a, Kval till HBL, Kval till HBL, 6:a och förra säsongen kval till HBL och vi kan konstatera att han var mycket nära att ta upp laget i HBL förra säsongen när Skånela pressade Önnered till fem matcher men föll på målsnöret.

dack_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

ica_helsida
defacto_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

joes-helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
dack_outsider