centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-Edstrand (MP)Foto: Pressbild
Olov Holst (M)Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Kaosartat i Kommunstyrelsen

Det var kaosartat i kommunstyrelsen på måndagen när kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (MP) inte röstade med Socialdemokraterna och Liberalerna.

centrum_artikel_host

Miljöpartiet deklarerade nyligen att man inte avser agera ”röstboskap” åt Socialdemokraterna och Liberalerna. På måndagens kommunstyrelsesammanträde kom ett smakprov på vad som kan hända när kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand inte röstade med (S) och (L), helt plötsligt fick oppositionen majoritet. Enligt oppositionsrådet Olov Holst (M) ville Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) då bordlägga ett ärende som oppositionen ville hantera.
– Därefter förlorade Socialdemokraterna och Liberalerna samtliga tretton voteringar, vilket måste vara något slags svenskt rekord i förlorade omröstningar för en ”majoritet” vid ett och samma möte. Socialdemokraterna och Liberalerna har med andra ord inte längre majoritet i kommunen då Miljöpartiet stödde oppositionen i samtliga voteringar.

Olov Holst anser att Ibrahim Khalifa i och med sitt agerande brutit mot lagen eftersom det fanns en majoritet i Kommunstyrelsen som ville behandla ärendet. Oppositionen svarade tillsammans med (MP) för att bordlägga i stort sett alla andra ärenden, de enda som behandlades var Wings-avtalet och anställningen av en ekonomichef.
– Det är häpnadsväckande vilka uttryck maktfullkomligheten tar sig när socialdemokraterna till slut inser att de inte längre har majoritet, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

Oppositionen avser nu att anmäla Ibrahim Khalifa för brott mot kommunallagen. Anledningen till att ärendet inte kom upp ska ha varit att det skulle beredas ytterligare, något som Holst inte köper eftersom oppositionen under flera års tid fått handlingar och ärenden på sittande möte:
– Att förlora tretton voteringar vid ett och samma KS-möte visar att S och L inte längre kontrollerar en majoritet i kommunen. Då går det inte att regera i längden. Det är dags för S att inse att deras dagar vid makten är räknade, fortsätter Holst (M).

Två miljöpartier i kommunen
Under morgonen skickade Henrik Naglitsch, ersättare för Miljöpartiet i fullmäktige ut ett pressmeddelande med anledning av kaoset. Enligt pressmeddelandet har Pierre Cengiz-Edstrand gjort Sverigedemokraterna till vågmästare. Även förre ordföranden Elwood Overholt är delaktig i pressmeddelandet:
– Miljöpartiet i Sigtuna är nu i fritt fall. Den politik som Miljöpartiet i helgen enades om vid sin kongress är idag och på ett enda dygn helt bortsopad
av Pierre Cengiz Edstrand som skall föreställa MP:s kommunalråd i Sigtuna kommun, säger MPs tidigare ordförande i Sigtuna, Elwood Overholt.

Det finns nu två miljöpartier i kommunen, står det i pressmeddelandet. Även KF-ledamoten Karolina Windefalk agerar med Overholt och Nagltisch. Pierre Cengiz-Edstrand säger i ett svar till redaktionen att han har styrelsens och medlemmarnas förtroende att driva miljöpartistisk politik i kommunen.

Uppdaterad kl 9.28

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out