sap_pan23
Foto: Garagefilm

Känslor temat under lovet

Höstlovet i kommunen bjuder på ett stort antal konst- och kulturaktiviteter på temat känslor för barn och ungdomar.

centrum_artikel_host

Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov i kommunen. Då får barn och ungdomar, samt modiga vuxna som vill, chans att utrycka sina känslor genom konsten. Kulturpedagogen Anna Hedberg har satt ihop programmet:
– Även om fokus är på barn och unga så vill vi välkomna vuxna i alla åldrar också. Det är roligt att skapa aktiviteter inom konst och historia, där generationer kan mötas. Vi ser till att aktiviteterna kan utföras på olika nivåer som passar olika åldrar och förutsättningar, och det finns en stor variation när det gäller olika tekniker, säger hon.

Professionella konstnärer som även är pedagoger leder aktiviteterna. De kommer att vara kostnadsfria och spridas ut på både Sigtuna Museum och ValstaKonst för att så många som möjligt ska ha chans att ta del av dem.
– Vår förhoppning är att deltagarna upptäcker och utvecklar sina egna behov av att uttrycka sig – och att de har roligt. Vi önskar att de får upp ögonen för att både Sigtuna museum och ValstaKonst är platser som tillhör dem, att vi finns här för dem, fortsätter Anna Hedberg.Satsningen finansieras genom bland annat bidrag från Lovpengen som staten delar ut i syfte att främja lovverksamhet för barn i åldern 6-15 år.

Här kan du se alla höstlovsaktiviteter

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

skanela_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

sap_sep23_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

ica_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

hockeyskola_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

defacto_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

nrh_sigtuna
connys_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
connys
joes_outsider
skanela_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
swedol_outsider