eldsjal2024_pan
Foto: Garagefilm

Känslor temat under lovet

Höstlovet i kommunen bjuder på ett stort antal konst- och kulturaktiviteter på temat känslor för barn och ungdomar.

centrum_artikel_host

Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov i kommunen. Då får barn och ungdomar, samt modiga vuxna som vill, chans att utrycka sina känslor genom konsten. Kulturpedagogen Anna Hedberg har satt ihop programmet:
– Även om fokus är på barn och unga så vill vi välkomna vuxna i alla åldrar också. Det är roligt att skapa aktiviteter inom konst och historia, där generationer kan mötas. Vi ser till att aktiviteterna kan utföras på olika nivåer som passar olika åldrar och förutsättningar, och det finns en stor variation när det gäller olika tekniker, säger hon.

Professionella konstnärer som även är pedagoger leder aktiviteterna. De kommer att vara kostnadsfria och spridas ut på både Sigtuna Museum och ValstaKonst för att så många som möjligt ska ha chans att ta del av dem.
– Vår förhoppning är att deltagarna upptäcker och utvecklar sina egna behov av att uttrycka sig – och att de har roligt. Vi önskar att de får upp ögonen för att både Sigtuna museum och ValstaKonst är platser som tillhör dem, att vi finns här för dem, fortsätter Anna Hedberg.Satsningen finansieras genom bland annat bidrag från Lovpengen som staten delar ut i syfte att främja lovverksamhet för barn i åldern 6-15 år.

Här kan du se alla höstlovsaktiviteter

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
spedition_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider