kyrka_advent _pan
RA19 under Rosa månaden Foto: Insändarbild

Kanonstart för RA19 i Division 1 – Siktar på minst kval

RA 19 har fått en kanonstart på serien och siktar nu på kvalspel till Allsvenskan: - Försökt att få gruppen att verkligen gå åt samma håll och att vi har krav på varandra och det är verkligen grymma tjejer som sliter, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_artikel_host

Arlanda IBK och Rosersbergs IK-ikonen Daniel Eklund leder RA19:s Division 1-satsning. Ett lag som startat med fem segrar och två förluster på sju matcher.
– Bakom framgången så skulle jag säga att vi har med ny ledarstab och ett helt nytt spelsystem funnit en spelidé där vi kan slå alla lag i denna väldigt tuffa serie samt så har vi växlat upp några nivåer när det gäller satsning och engagemang från både spelare/ledare i år. Försökt att få gruppen att verkligen gå åt samma håll och att vi har krav på varandra och det är verkligen grymma tjejer som sliter, berättar Daniel Eklund.

Målet är att nå kvalspel till Allsvenskan, minst! En viktig match spelas nu på lördag hemma mot tippade favoriten KAIS Mora som åkte ur allsvenskan förra året. Eklund menar att man måste ha samma inställning i 60 minuter och jobba hårt för att det ska bli tre poäng.

Under oktober har man även deltagit i Rosa månaden där man drog in pengar till Cancerfonden, man skänkte tio kronor per mål i matcherna vilket gav en hel del. Dessutom pengar från entré, bollkastning, kafé och swish från supportrar.
– Det var väldigt lyckat, hälsar Eklund.

advent_kyrka_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

julmarknad_2022
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

dackskifte_helsida
defacto_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
pantamera_out
nrh
connys
vintermarknad_outsider