centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Kanonaden bygger kraftstationen i Odensala

Kanonaden Entreprenad har tilldelats ett betydande uppdrag som kommer att stärka elförsörjningen i Uppsala- och Stockholmsområdet. Kontraktet, som utförs åt Eitech Engineering AB och Svenska Kraftnät som slutkund, innefattar totalentreprenad och kommer att omfatta en rad viktiga moment.

centrum_artikel_host

Projektet, som involverar byggnationen av en ny stamnätsstation i Odensala, är avgörande för att möta det ökande behovet av elektricitet i regionen. Den nya anläggningen kommer att täcka en imponerande yta på 192 000 kvadratmeter, vilket motsvarar ungefär 27 fotbollsplaner.

I detta projekt kommer Kanonaden Entreprenad att ta itu med flera kritiska aspekter av infrastrukturutvecklingen. Detta inkluderar mindre rivning av befintliga fundament i den nuvarande anläggningen, samt en rad anläggningsarbeten såsom terrassering, losshållningsarbeten och betongarbeten för att skapa nya fundament.

Ola Forsell, VD för Kanonaden Entreprenad, uttryckte sin stolthet över att ha fått detta viktiga uppdrag. Han poängterade att projektet återspeglar företagets engagemang för att stärka och förbättra den svenska elnätsinfrastrukturen. De ser fram emot att leverera högkvalitativa resultat och bidra till framsteg inom energisektorn.

Byggstarten är planerad till 2023, och detta projekt förväntas ha en positiv inverkan på elförsörjningen i regionen och därmed möta det växande energibehovet.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider