centrum_panorama_hostshopping
Kristoffer Tamsons (M)Foto: Pressbild

Kan bli höjda biljettpriser

SL spår höjd biljettpriser på grund av minskat resande under pandemin.

centrum_artikel_host

Dagens Nyheter rapporterar att biljettpriserna i SL-trafiken kan höjas på grund av miljardförlust under pandemiåren 2019-2020.
– Jag tror att vi måste vara ärliga med att hålla alla dörrar öppna. Det är ingen som vill höja priset men om det står mellan det och att skära ner på trafiken tror jag många är villiga att betala lite mer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M), till DN.

Ett annat alternativ man ser över är att förändra biljettsystemet innan man höjer priser för att skapa intäkter.
– Ser vi permanenta förändringar i resandemönstret så måste vi anpassa utbudet. Det kan vara att vissa är på jobbet några dagar i veckan och jobbar hemma resten av tiden. Då ska det finnas biljetter som är anpassade efter det, uppger kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) för DN.

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

sap_sep23_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
nrh
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider