eu_valet_panorama
Kristoffer Tamsons (M)Foto: Pressbild

Kan bli höjda biljettpriser

SL spår höjd biljettpriser på grund av minskat resande under pandemin.

centrum_artikel_host

Dagens Nyheter rapporterar att biljettpriserna i SL-trafiken kan höjas på grund av miljardförlust under pandemiåren 2019-2020.
– Jag tror att vi måste vara ärliga med att hålla alla dörrar öppna. Det är ingen som vill höja priset men om det står mellan det och att skära ner på trafiken tror jag många är villiga att betala lite mer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M), till DN.

Ett annat alternativ man ser över är att förändra biljettsystemet innan man höjer priser för att skapa intäkter.
– Ser vi permanenta förändringar i resandemönstret så måste vi anpassa utbudet. Det kan vara att vissa är på jobbet några dagar i veckan och jobbar hemma resten av tiden. Då ska det finnas biljetter som är anpassade efter det, uppger kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) för DN.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider