sap_feb_pan
Foto: Riksbanken

Kan bli dyrt att bryta mot eldningsförbudet

Att bryta mot eldningsförbudet kan ge dagsböter eller fängelse om det finns fog för det.

centrum_artikel_host

Det rapporteras in om att folk trots eldningsförbudet på flera håll i kommunen, under söndagen kom nya rapporter då det eldades i bland annat Valsta. Sedan tidigare har märsta.nu rapporterat om grillningar i Sigtuna och Steningebadet.

Att grilla eller elda är brott mot ordningslagen. Om det finns fog för det kan det bli dagsböter, sådana kan bli en dyr historia eftersom de baserar sig på din inkomst. Om polisen bedömer att personen som eldat varit oaktsamma kan det bli en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet vilket kan leda till högst två års fängelse.

foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
connys
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna