centrum_panorama_hostshopping
Skånela kvalar hemma mot Spånga på lördag 16.00. Vid seger blir det fortsatt spel i DamallsvenskanFoto: Magnus Granhagen

Kan avgöra kvalet på lördag

På lördag möter Skånela Spånga hemma i Vikingahallen och vid seger är man kvar i Allsvenskan: - Känslan är bra. Vi är glada att vi vann men riktigt besvikna på själva insatsen så det finns en stor revanschlusta i att prestera bättre på lördag, uppger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_artikel_host

Det kan bli ”Chippens” sista match på lördag när Skånela möter Spånga. Vid seger är Skånela klara för Damallsvenskan och ”Chippen” därmed klar med sitt jobb i laget.
– Det kommer säkerligen vara känslosamt där och då. Just nu är jag mest fokuserad på att vi skall vinna och säkra kontraktet, säger ”Chippen”.

Segerreceptet är ett stabilt försvarsspel och möjlighet till omställningar. Om man får till det så kommer man vara svårslagna enligt ”Chippen”. Vid förra matchen var det en svag insats och här hoppas lagledningen på en uppryckning.

Har du några höjdpunkter från din tid i Skånela IF?
– Jag har verkligen trivts otroligt bra i Skånela och därav anledningen att jag varit kvar så länge. Det finns såklart både höjdpunkter och jobbiga tider under dem här åren men skall jag välja en höjdpunkt för det bli det året vi vann J-SM samt kvalade upp till SHE och var snubblande nära att gå upp.

Vad har Skånela betytt för dig?
Otroligt mycket! Även om det inte är min moderklubb så är det de i hjärtat och det kommer de alltid att vara. Det är här jag har formats till den tränare jag är idag. Skånela har verkligen visat att det har haft tron på mig under dessa år och gett mig möjlighet att utvecklats! Jag har Skånela att tacka för enormt mycket så det kommer bli vemodigt när det väl är slut.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Sport I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider