centrum_panorama_hostshopping
Skånela kvalar hemma mot Spånga på lördag 16.00. Vid seger blir det fortsatt spel i DamallsvenskanFoto: Magnus Granhagen

Kan avgöra kvalet på lördag

På lördag möter Skånela Spånga hemma i Vikingahallen och vid seger är man kvar i Allsvenskan: - Känslan är bra. Vi är glada att vi vann men riktigt besvikna på själva insatsen så det finns en stor revanschlusta i att prestera bättre på lördag, uppger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_artikel_host

Det kan bli ”Chippens” sista match på lördag när Skånela möter Spånga. Vid seger är Skånela klara för Damallsvenskan och ”Chippen” därmed klar med sitt jobb i laget.
– Det kommer säkerligen vara känslosamt där och då. Just nu är jag mest fokuserad på att vi skall vinna och säkra kontraktet, säger ”Chippen”.

Segerreceptet är ett stabilt försvarsspel och möjlighet till omställningar. Om man får till det så kommer man vara svårslagna enligt ”Chippen”. Vid förra matchen var det en svag insats och här hoppas lagledningen på en uppryckning.

Har du några höjdpunkter från din tid i Skånela IF?
– Jag har verkligen trivts otroligt bra i Skånela och därav anledningen att jag varit kvar så länge. Det finns såklart både höjdpunkter och jobbiga tider under dem här åren men skall jag välja en höjdpunkt för det bli det året vi vann J-SM samt kvalade upp till SHE och var snubblande nära att gå upp.

Vad har Skånela betytt för dig?
Otroligt mycket! Även om det inte är min moderklubb så är det de i hjärtat och det kommer de alltid att vara. Det är här jag har formats till den tränare jag är idag. Skånela har verkligen visat att det har haft tron på mig under dessa år och gett mig möjlighet att utvecklats! Jag har Skånela att tacka för enormt mycket så det kommer bli vemodigt när det väl är slut.

joes-helsida

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

defacto_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

ica_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

valstadagen
connys_helsida
nrh_sigtuna
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

elon_helsida
pantamera_avc_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

mp_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
student_outsider
ica_outsider
joes_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
connys