sap_pan23
Skånela kvalar hemma mot Spånga på lördag 16.00. Vid seger blir det fortsatt spel i DamallsvenskanFoto: Magnus Granhagen

Kan avgöra kvalet på lördag

På lördag möter Skånela Spånga hemma i Vikingahallen och vid seger är man kvar i Allsvenskan: - Känslan är bra. Vi är glada att vi vann men riktigt besvikna på själva insatsen så det finns en stor revanschlusta i att prestera bättre på lördag, uppger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_artikel_host

Det kan bli ”Chippens” sista match på lördag när Skånela möter Spånga. Vid seger är Skånela klara för Damallsvenskan och ”Chippen” därmed klar med sitt jobb i laget.
– Det kommer säkerligen vara känslosamt där och då. Just nu är jag mest fokuserad på att vi skall vinna och säkra kontraktet, säger ”Chippen”.

Segerreceptet är ett stabilt försvarsspel och möjlighet till omställningar. Om man får till det så kommer man vara svårslagna enligt ”Chippen”. Vid förra matchen var det en svag insats och här hoppas lagledningen på en uppryckning.

Har du några höjdpunkter från din tid i Skånela IF?
– Jag har verkligen trivts otroligt bra i Skånela och därav anledningen att jag varit kvar så länge. Det finns såklart både höjdpunkter och jobbiga tider under dem här åren men skall jag välja en höjdpunkt för det bli det året vi vann J-SM samt kvalade upp till SHE och var snubblande nära att gå upp.

Vad har Skånela betytt för dig?
Otroligt mycket! Även om det inte är min moderklubb så är det de i hjärtat och det kommer de alltid att vara. Det är här jag har formats till den tränare jag är idag. Skånela har verkligen visat att det har haft tron på mig under dessa år och gett mig möjlighet att utvecklats! Jag har Skånela att tacka för enormt mycket så det kommer bli vemodigt när det väl är slut.

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

joes-helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

sap_sep23_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

ica_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

moderat_fokus_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
ica_outsider
pantamera_out
nrh
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider