kyrka_advent _pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kampanj för att stoppa langning på Valborg

I samband med Valborg kommer kommunens preventionssamordnare att kampanja för att minska langningen.

centrum_artikel_host

Valborg har visat sig vara en av de första tillfällena som minderåriga kommer i kontakt med alkohol för första gången. Via Länsstyrelsen genomför kommunerna en gemensam kampanj utanför exempelvis Systembolag och man kommer även i kontakt med föräldrar via skolan.
– Om fler vägrar langa så kan vi minska alkoholskador och andra jobbiga saker som händer på fyllan, säger Marie Unander-Scharin, preventionssamordnare på Sigtuna kommun.

Vilka köper då ut alkohol till minderåriga? Oftast är det äldre vänner, vänners syskon eller kanske till och med familjemedlemmar. Många tänker även att det som förälder kan vara bättre att köpa ut för då vet man vad ens barn dricker. Det tänket håller Marie Unander-Scharin inte med om:
– Om fler vägrar langa så kan vi minska alkoholskador och andra jobbiga saker som händer på fyllan. Att våga säga nej betyder att du bryr dig!

Statistik visar att 40 procent av 17-åringarna och 19 procent av 15-åringarna i Sigtuna kommun får alkohol från kamrater eller kamraters syskon.

agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
swedol_outsider
dackskifteoutsider
connys
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
marknaden_outsider