centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kampanj för att stoppa langning på Valborg

I samband med Valborg kommer kommunens preventionssamordnare att kampanja för att minska langningen.

centrum_artikel_host

Valborg har visat sig vara en av de första tillfällena som minderåriga kommer i kontakt med alkohol för första gången. Via Länsstyrelsen genomför kommunerna en gemensam kampanj utanför exempelvis Systembolag och man kommer även i kontakt med föräldrar via skolan.
– Om fler vägrar langa så kan vi minska alkoholskador och andra jobbiga saker som händer på fyllan, säger Marie Unander-Scharin, preventionssamordnare på Sigtuna kommun.

Vilka köper då ut alkohol till minderåriga? Oftast är det äldre vänner, vänners syskon eller kanske till och med familjemedlemmar. Många tänker även att det som förälder kan vara bättre att köpa ut för då vet man vad ens barn dricker. Det tänket håller Marie Unander-Scharin inte med om:
– Om fler vägrar langa så kan vi minska alkoholskador och andra jobbiga saker som händer på fyllan. Att våga säga nej betyder att du bryr dig!

Statistik visar att 40 procent av 17-åringarna och 19 procent av 15-åringarna i Sigtuna kommun får alkohol från kamrater eller kamraters syskon.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out