centrum_panorama_hostshopping
Kalle LundsgaardFoto: sigtuna.se/Susanne Otasevic

Kalle vann Funkisfestivalen

Kalle Lundsgaard från Sigtuna vann Funkisfestivalen som arrangerades i Kulturum förra veckan.

centrum_artikel_host

Den årliga Funkisfestivalen hölls på Kulturum förra onsdagen. Kalle Lundsgaard, 21, från Sigtuna vann efter beslut av juryn som bestod av Karl Dyall, sångerskan Gladys del Pilar, fjolårsvinnaren Filip Pettersson, make up-artisten Denise Leinonen och Lars Palmér, chef för Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kalle framförde låten Du hast av Rammstein.
– Det var nervöst som tusan. Efteråt när jag klev av scenen kunde jag njuta, då släppte allt men jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna, säger Kalle.

Kalle får nu förbereda sig inför semifinal på Nalen där det väntas 300 åskådare och bidrag från hela landet. På spel står en plats i riksfinalen.
– Det känns helt otroligt bra. Jag är nervös men det är tur att det är samma låt i alla fall. Jag kommer träna och repetera mycket, uppger Kalle.

centrum_host_helsida
dack_helsida
connys_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
dack_outsider
ica_outsider
pantamera_out