eldsjal2024_pan
Jupiter och de galileiska månarna pryder entrén till Sky CityFoto: Pressbild

Jupiter invigdes på Arlanda

Konstinstallationen Jupiter med fyra galileiska månar invigdes på Arlanda i helgen.

centrum_artikel_host

Jupiter med fyra galileiska månar är en del av Sweden Solar System, världens största modell med skala 1:20 miljoner av solsystemet.

Det är en skalenlig lysande svävande takinstallation som tillsammans med en glasprint och skimrande månad från Jupiter placerades i korridoren mellan Sky City och entrén till Clarions hotellkonferenscenter.

Installationer av vårt planetsystem finns även på andra platser i Stockholmsområdet, det rör sig om ett tjugotal planeter, småplaneter och kometer.
– SSS förmedlar en direkt upplevelse av de enorma avstånden i rymden och hur små planeterna är jämfört med solen. Med projektet sammanbinds konst, mytologi och vetenskap med olika platser och aktiviteter i Sverige, skriver SSS i ett pressmeddelande.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
storemore_out