vinter_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Julrusch på Arlanda

Det är en intensiv vecka på Arlanda med 70 000 resenärer per dag.

centrum_artikel_host

För ett år sedan var det pandemin och begränsat resande via Arlanda. I år är det ett annat läge och nu inför jul väntar man in 70 000 resenärer per dag under ett par dagar rapporterar SVT Stockholm.
– Vi är i helt annat läge än förra julen. Vi har haft tid att förbereda oss både flygbolag och vi flygplatshållare. Samtliga som befinner sig i flygets ekosystem har bemannat upp och det är mycket säkrare. Man kan säga att vi är i normal drift, sa Charlotte Ljunggren, kommersiell chef till SVT Stockholm.

oppethus_dec
ica_helsida
slottsby_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_out