eu_valet_panorama
Herresta Lada i vinterskrudFoto: Pressbild

Julmarknad i Herresta Lada

Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

centrum_artikel_host

Från och med den 3 december kommer Herresta Lada att öppna sina dörrar mellan kl 11:00 och 17:00 för besökare att njuta av en ekologiskt inspirerad julmarknad inomhus i den varma och inbjudande atmosfären i ladan. Förutom det ekologiska caféet och en presentbutik fylld med lockande produkter kommer flera lokala konsthantverkare och producenter att presentera sina skapelser för besökarna:

Sigtuna Hantverkshus/M29: Ett socialt företag som kreativt tillverkar snickeri- och sömnadsprodukter med ett julinspirerat sortiment av kläder, leksaker och julprodukter.

Ekosalongen: Erbjuder ekologiska hudvårdsprodukter fria från syntetiska tillsatser och berikade med naturliga vegetabiliska och eteriska oljor.

Valegård Design: Karin, en tidigare forskare och silversmed, presenterar vetenskapsinspirerade silversmycken, handgjorda och designade med inspiration från vetenskapen.

Lenas chokladpresenter: Handgjorda chokladpraliner av premiumkvalitet, tillverkade, handmålade och förpackade i vackra presentaskar.

S-foodies: Viktoria erbjuder nyttigt och gott julgodis utan gluten eller vitt socker.

Lovikkavantar av Karin Öhnell: Vackra och varma vantar i ull med olika design, stickade för hand.

Barnböcker av Monica Moritz: Författaren från Steninge presenterar 4 böcker om bävern Ottar och hans vänner.

Designade stearinljus av Sara: Exklusiva handtillverkade stearinljus i vackra presentförpackningar.

Det ekologiska caféet kommer att servera nygräddade belgiska våfflor, frasiga toasts, kaffebröd och raw-tryfflar, allt hembakat och ekologiskt. Butiken bjuder på julklappstips och artiklar för att höja julstämningen.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider