Herresta Lada i vinterskrudFoto: Pressbild

Julmarknad i Herresta Lada

Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

centrum_artikel_host

Från och med den 3 december kommer Herresta Lada att öppna sina dörrar mellan kl 11:00 och 17:00 för besökare att njuta av en ekologiskt inspirerad julmarknad inomhus i den varma och inbjudande atmosfären i ladan. Förutom det ekologiska caféet och en presentbutik fylld med lockande produkter kommer flera lokala konsthantverkare och producenter att presentera sina skapelser för besökarna:

Sigtuna Hantverkshus/M29: Ett socialt företag som kreativt tillverkar snickeri- och sömnadsprodukter med ett julinspirerat sortiment av kläder, leksaker och julprodukter.

Ekosalongen: Erbjuder ekologiska hudvårdsprodukter fria från syntetiska tillsatser och berikade med naturliga vegetabiliska och eteriska oljor.

Valegård Design: Karin, en tidigare forskare och silversmed, presenterar vetenskapsinspirerade silversmycken, handgjorda och designade med inspiration från vetenskapen.

Lenas chokladpresenter: Handgjorda chokladpraliner av premiumkvalitet, tillverkade, handmålade och förpackade i vackra presentaskar.

S-foodies: Viktoria erbjuder nyttigt och gott julgodis utan gluten eller vitt socker.

Lovikkavantar av Karin Öhnell: Vackra och varma vantar i ull med olika design, stickade för hand.

Barnböcker av Monica Moritz: Författaren från Steninge presenterar 4 böcker om bävern Ottar och hans vänner.

Designade stearinljus av Sara: Exklusiva handtillverkade stearinljus i vackra presentförpackningar.

Det ekologiska caféet kommer att servera nygräddade belgiska våfflor, frasiga toasts, kaffebröd och raw-tryfflar, allt hembakat och ekologiskt. Butiken bjuder på julklappstips och artiklar för att höja julstämningen.

slottsby_helsida
storemore_helsida
joes-helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

ica_helsida

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

pantamera_avc_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

connys_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

wenngarn_jul_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
ica_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider