nationaldagen_pan
Rune Öhlund och Samuel StephanFoto: Sverigedemokraterna i Region Stockholm

Julklapparna till resenärerna lyser med sin frånvaro

Det har nu gått ett år sedan Socialdemokraterna tog över makten i Region Stockholm. S lovade i valrörelsen vitt och brett mer och bättre kollektivtrafik men allt blev i stället sämre.

centrum_artikel_host

Bland löftena fanns tätare avgångar i pendeltågstrafiken och lägre taxa. Löften som inte var värda någonting visar det sig nu.

Det är inte bara de vuxna i Sigtuna som drabbats hårt av att kollektivtrafiken inte fungerar i kommunen. Pendeltågskaoset drabbar även barn och unga, vilket kan leda till utanförskap när de inte kommer till skolan. Detta i sin tur spär på segregationen, något Socialdemokraterna påstår att de gör allt för att bekämpa.

Enligt Socialdemokraterna är det omvärldsläget som påverkat deras möjligheter att uppfylla sina löften. Vi menar att det är dåligt politiskt ledarskap som ligger till grund för det kaos som nu breder ut sig i hela länet. Stockholms invånare fick löften utställda, för många var det kanske avgörande för hur rösten föll, och ser nu att löftena inte var värda pappret de skrevs på.

Socialdemokraterna tar aldrig ansvar för konsekvenserna av sin förda politik, i stället är det omvärlden, staten eller enskilda kommuner som hålls ansvariga. Den socialdemokratiska tomtesäcken kommer varken innehålla en fungerande pendeltågstrafik eller billigare priser. Då är det tur att åtminstone ett parti håller sina löften – Sverigedemokraterna sänker priset på drivmedelspriserna nästa år.

  • Samuel Stephan (SD), trafikpolitisk talesperson Region Stockholm
  • Rune Öhlund (SD), gruppledare Sigtuna kommun
eu-valet

Hjälp naturen att hjälpa oss

Insändare Idag är det biologiska mångfaldens dag. En dag när vi behöver påminna oss om vårt beroende av den värld som omger oss. En dag att stanna upp och se över hur vi behandlar vår natur.

centrum_host_helsida
eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

connys_helsida
eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

eldsjal2024_helsida

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

pantamera_avc_helsida

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

seniormassa_pan

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

repliken: Så satsar kommunledningen på kulturen

Insändare Förutom att måla verkligheten i de dystraste av färger far Socialdemokraterna, som vanligt, med direkta osanningar. Påståendet att det ligger förslag att sälja ut delar av kulturskolan och på sikt avveckla den kommunala kulturskolan är taget ur luften och visar igen man inte kan lita på vad (S) säger.

Vad händer med kulturen i Sigtuna kommun

Insändare Nytt år och nytt styre i kommunen. Numera sitter Sverigedemokraterna i kommunledningen tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna, det ger skäl till oro för kulturen i kommunen. Vi kan tycka att vår kultur i Sverige är så självklar, fri och levande, men faktum är att när man minst anar kan detta tas ifrån oss.

nyårskrönikan

Nu ser vi fram emot ett ljusare 2024!

Insändare Året som nu passerat har varit ett år som jag ser tillbaka på med blandade känslor. Sveriges (och världens) ekonomi har befunnit sig i en djup svacka och inflationen har påverkat oss alla, såväl kommuner som privatpersoner. Kriget i Ukraina pågår fortfarande och i oktober skakades världen om av Hamas attack mot Israel. Världen 2023 har känts mörk och ljusglimtarna färre än tidigare år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
connys
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
pantamera_out