moderat_fokus_pan
Julia Hussko Smeds gör sig redo för spel i Strands och en flytt till HudiksvallFoto: Pressbild

Julia Huusko Smeds lämnar Skånela

21-åriga Julia Hussko Smeds lämnar Skånela för att spela med Strands som tränas av rosersbergaren Robert Zetterquist.

centrum_artikel_host

Robert Zetterquist fortsätter locka skånelaiter till Strands i Hudiksvall. Nyligen meddelades att juniorspelaren Cornelia Eliasson lämnar Skånela för Strands. Nu är det Julia Huusko Smeds som tar klivet över, 21-åringen har spelat allsvensk handboll med Skånela den gångna säsongen.
– Ett mycket bra tillskott och Julia Huusko Smeds passar in i det lagbygge som vi nu tillsammans skapar. Julia Huusko Smeds har många bra egenskapar på plan och är en oerhört lojal person, både på och utanför handbollsplan. Det ska bli oerhört intressant att se Julia Huusko Smeds i den här miljön, säger Strands tränare Robban Zetterquist.

Anledningen till flytten är bland annat att Julia avser studera på Högskolan i Gävle, hon har även besökt staden och fått en bra känsla. Ursprungligen är Rosersberg moderklubben men de senaste två säsongerna har hon gjort i Skånela.
– Jag tycker det ska bli kul och spännande att flytta till nått helt nytt och få känna på det.
Såklart lite nervöst att flytta hemifrån och lämna det som varit självklart här hemma men ser fram emot det också. Jag förväntar mig en rolig och bra säsong och ett lag där alla är villiga att ge allt för att nå nya mål. Av det jag fått se och varit med om redan nu känns det mycket positivt, säger Huusko Smeds i ett uttalande.

ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

pantamera_avc_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

defacto_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

moderat_fokus_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

mp_ute_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
ica_outsider
swedol_outsider