centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Juli var lugnare än vanligt för polisen

Antalet akuta polisärenden i kommunen var färre än vanligt under juli visar siffror från SOS Alarm.

centrum_artikel_host

SOS Alarm fick in drygt 300 samtal till 112 om akut behov av polis i kommunen, något som är under snittet för månaden historiskt sett. Juli är normalt sett den månaden då 112 får in samtal om akuta polisärenden än under resten av året i kommunen. I snitt har det i juli varit 449 samtal om akuta polisärenden sedan 2016, februari brukar vara lugnast.

Ett akut polisärende handlar om larmsamtal om pågående brott eller något som av annat skäl kopplas direkt till polisen. I ett länsperspektiv sett till larmsamtal per 100 000 invånare hade Sigtuna i juli 61,8. Bara sju kommuner i länet hade högre siffror, flest samtal i relation till befolkningen kom in i Salem med 74,3. Lugnast var det på Lidingö med 28,3. Grannkommunerna Väsby och Bro har 54,3 respektive 56,6. Sollentuna som hör till samma lokalpolisområde låg på 48,5.

sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out