sap_feb_pan
Julgransflygning från tidigare årFoto: Insändarbild/Madde Ahlström

Julgransflygning över Märsta 18 december

Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

centrum_artikel_host

Julgransflygningen är inte bara en traditionell åtgärd utan också en viktig övning för att upprätthålla stridsflygdivisionernas förmåga att planera och genomföra flygningar i större formationer under längre perioder. Det är en del av det kontinuerliga arbetet med att stärka nationens försvarskapacitet.

Denna manifestation är även en möjlighet för Flygvapnet att visa sin närvaro som en garant för medborgarnas säkerhet mot potentiella yttre hot, särskilt på platser där Försvarsmakten inte regelbundet syns.

Det är viktigt att notera att de publicerade tiderna för flygningen är ungefärliga och att rutten kan komma att anpassas med hänsyn till lokala väderförhållanden. Flygsäkerheten har högsta prioritet, och vid ogynnsamma väderförhållanden eller låga molnbaser kan formationen vara svår att observera från marken.

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider