centrum_panorama_hostshopping
Julgransflygning från tidigare årFoto: Insändarbild/Madde Ahlström

Julgransflygning över Märsta 18 december

Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

centrum_artikel_host

Julgransflygningen är inte bara en traditionell åtgärd utan också en viktig övning för att upprätthålla stridsflygdivisionernas förmåga att planera och genomföra flygningar i större formationer under längre perioder. Det är en del av det kontinuerliga arbetet med att stärka nationens försvarskapacitet.

Denna manifestation är även en möjlighet för Flygvapnet att visa sin närvaro som en garant för medborgarnas säkerhet mot potentiella yttre hot, särskilt på platser där Försvarsmakten inte regelbundet syns.

Det är viktigt att notera att de publicerade tiderna för flygningen är ungefärliga och att rutten kan komma att anpassas med hänsyn till lokala väderförhållanden. Flygsäkerheten har högsta prioritet, och vid ogynnsamma väderförhållanden eller låga molnbaser kan formationen vara svår att observera från marken.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host