centrum_panorama_hostshopping
Julkulan passerar Rosersberg och Arlanda 15/12Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten

Julflygning över Arlanda

Kika upp mot himlen på tisdag 15/12, då kommer Försvaret att flyga Julkulan över Arlanda.

centrum_artikel_host

För att visa upp sin närvaro i Sverige och uppmärksamma det säkerhetspolitiska läget i världen kommer Försvaret att genomföra julflygningar. Det är också en övning för flygvapnet som flyger i en formation en längre tid.

Det är Skaraborgs flygflottilj, F 7 som genomför flygningen i form av Julkulan som passerar Arlanda. Klockan 12 startar flygningen i Såtenäs, Västra Götaland. Därefter går det i snabb fart över Vättern, upp genom Östergötland, Sörmland och därefter Uppland. 13.04 passerar formationen Arlanda vilket lär kunna skådas från även Rosersberg och Märsta. Efter att ha nått Uppsala 13.09 kommer formationen att vänta västerut och landar i Såtenäs igen 14.08.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out