sap_feb_pan
Foto: Pressbild
Tord och HeléneFoto: Pressbild

Julbesökarna ska lockas tillbaka till Herresta

Herresta Lada i Odensala är tillbaka med sin julmarknad efter pandemin: - Vi är ett uppskattat besöksmål med många stamgäster från både Stockholms och Uppsala län, berättar Heléne Zachrisson som driver Herresta lada tillammans med maken Tord.

centrum_artikel_host

Heléne Zachrisson driver Herresta Lada tillsammans med sin make Tord Olsson. Paret har flera andra verksamheter igång också, som parkurs som märsta.nu rapporterat om nyligen, man har dagkonferenser, filminspelningar, företagsboende, förråd med mera. Men man har också en julmarknad som under pandemin fick ställas in. Nu gör man sig redo för att starta igång under adventssöndagarna.

Det blir julmarknad med lokala utställare och ett ekologiskt kafé. Inriktningen på marknaden går i ekologins tecken.
– I vårt ekologiska café fortsätter vi servera succén från i somras: nygräddade, hemgjorda belgiska våfflor med sylt och vispgrädde. Vi erbjuder också frasig och nygrillad toast med ost, skinka, senap, lök mm. Det finns också gott om smarrigt kaffebröd – allt hembakt och ekologiskt. Dessutom har vi också nyttiga raw-tryfflar utan vitt socker eller gluten, berättar Heléne Zachrisson.

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

foraldranatverk_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

sportlov
steningekompani_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider