defacto_pan2020
Jörgen BlomqvistFoto: Insändarbild

Jörgen tävlade på EM i styrkelyft

Jörgen Blomqvist har tävlat i styrkelyft på EM i Budapest.

centrum_artikel_host

Till vardags är Jörgen en stor favorit bland sina 9-åriga hockeyspelare i Wings Team 13. På onsdagen var det dock allvarligare eftersom han var med på EM i styrkelyft för Sverige. EM som denna gång gick i Budapest. Jörgen har förberett sig sedan i november med intensiv träning både enskilt och i grupp tillsammans med andra lyftare.

Jörgen tävlade i klassisk bänkpress. Första lyftet gick på 177,5 kilo dock med lyft på rumpan och därmed ej godkänt. Andra lyftet på samma vikt gick bättre men utan fart på stången berättar Jörgen. Sista lyftet var på 185 kilo men var för tungt för Jörgen som därmed stannade på 177,5.
– Det var första internationella tävlingen för mig och även första i landslaget, så bara att ta sig hit är en lång väg.

Tävlingarna var i klassen Master 1 för lyftare mellan 40-50 år, Jörgen går i 120 kilo+, den tyngsta klassen.

joes-helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

dack_helsida
defacto_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

ica_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
dack_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
pantamera_out