centrum_panorama_hostshopping
Johan Sagbrant framför Dancing Queen.Foto: Sigtuna kommun

Johan Sagbrant från Funkisfestivalen går vidare till nationell final

Johan Sagbrant, som nyligen vann Funkisfestivalen på Kulturum, är ett av tolv bidrag som kommer att tävla i den nationella finalen i juni. Sagbrant kommer att framföra låten "Dancing Queen" i den stora finalen.

centrum_artikel_host

Den nationella finalen kommer att äga rum den 15 juni på Stockholm Waterfront. Johan Sagbrant kommer att tävla mot elva andra deltagare, varav majoriteten kommer från östra Svealand. Även Kungälv och Halmstad skickar varsin deltagare till tävlingen.

I år kommer den talangfulla sångerskan, låtskrivaren och musikern Lotta Källström att leda oss genom kvällen. Hon kommer att ha med sig två tjejer vid sin sida, båda med egna erfarenheter av Funkisfestivalen: Amanda Lindqvist från Uppsala och Maja Wallin från Vallentuna.

”Detta är ett av de roligaste uppdragen jag har”, säger Lotta Källström om sitt engagemang i Funkisfestivalen.

Det ser ut att bli en spännande final med talangfulla artister från hela landet och ett fantastiskt värdskap från Lotta Källström och hennes medpresentatörer Amanda Lindqvist och Maja Wallin.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider