eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Joakim ställer ut på Sigtuna Kulturgård

Under mars kommer Joakim Nordin att ställa ut sin abstrakta landskapskonst på Sigtuna Kulturgård.

centrum_artikel_host

Joakim Nordins abstrakta landskapsmålningar kommer att ställas ut på Sigtuna Kulturgård mellan 6-21 mars. Han låter hälsa att utställningen sker coronasäkrat med ett begränsat antal personer i lokalen samtidigt. Han har de senaste åren haft kontinuerliga utställningar i Stockholmsområdet och är även bibliotekarie i Sundbyberg. Ett arbete som han kompletterar med måleriet. Stilen han målar i beskriver han som drömsk, dynamisk och fantasifull. Joakim skapar abstrakta landskap som dyker upp under måleriprocessen, sprungna ur fantasin.

Dykarna fulls på med lager av rinnande färg, han skapar tunna världar av färg som i transparensen släpper igenom ljus och former som han sedan arbetar vidare på. För det mesta är det med pensel han arbetar, men ibland även trasa, vattenspruta och olja. Det blir en del av airbrushade-spruta för att få fram det han vill ha.
– Oftast finns en färgskala eller känsla i stilen som jag vill ta fram i grunden. Jag tar ofta foton på resor och samlar på urklippta artiklar och ljud som jag använder som inspiration i den kreativa processen, berättar Joakim för märsta.nu

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

pantamera_avc_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out
mp_eu_outsider