centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Joakim ställer ut på Sigtuna Kulturgård

Under mars kommer Joakim Nordin att ställa ut sin abstrakta landskapskonst på Sigtuna Kulturgård.

centrum_artikel_host

Joakim Nordins abstrakta landskapsmålningar kommer att ställas ut på Sigtuna Kulturgård mellan 6-21 mars. Han låter hälsa att utställningen sker coronasäkrat med ett begränsat antal personer i lokalen samtidigt. Han har de senaste åren haft kontinuerliga utställningar i Stockholmsområdet och är även bibliotekarie i Sundbyberg. Ett arbete som han kompletterar med måleriet. Stilen han målar i beskriver han som drömsk, dynamisk och fantasifull. Joakim skapar abstrakta landskap som dyker upp under måleriprocessen, sprungna ur fantasin.

Dykarna fulls på med lager av rinnande färg, han skapar tunna världar av färg som i transparensen släpper igenom ljus och former som han sedan arbetar vidare på. För det mesta är det med pensel han arbetar, men ibland även trasa, vattenspruta och olja. Det blir en del av airbrushade-spruta för att få fram det han vill ha.
– Oftast finns en färgskala eller känsla i stilen som jag vill ta fram i grunden. Jag tar ofta foton på resor och samlar på urklippta artiklar och ljud som jag använder som inspiration i den kreativa processen, berättar Joakim för märsta.nu

joes-helsida
nrh_sigtuna
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

centrum_host_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

elon_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

valstadagen

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

connys_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

defacto_helsida

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
nrh
student_outsider
valstadagen_outsider
mp_outsider