eu_valet_panorama
Jimmy Jansson "smashar" burgareFoto: Insändarbild

Jimmy vill nå pallen i Burgar-SM

Skepptunabon Jimmy Jansson som tillvardags arbetar som mekaniker har ett stort intresse för burgare och har som mål att nå pallplats i Burgar-SM.

centrum_artikel_host

Jimmy Jansson är 32 år och bor i Skepptuna med fru och tre barn. När han inte meckar bilar så är hans stora intresse hamburgare och just smashburger som skiljer sig från de vanliga ”puckarna” som man kan få serverade i hamburgerkedjorna. Burgarna är alltså plattare, har mer kött, högre fetthalt. Dessutom blir det en unik reaktion när man trycker ner köttet med järn mot en het stekyta.
– Matlagning har alltid funnits som intresse men grillning har jag hållit på med i över 6 år. Just inriktning på smash har jag hållit på med tre år och det är där jag har mina kunskaper i, säger Jimmy Jansson.

Den som vill njuta av Jimmys burgare kan besöka Skepptuna Julmarknad där han ska stå. Han har även varit hos Knifetown i Knivsta där över 500 burgare såldes som Jimmy komponerat. Målet är att starta upp en matvagn app landet i Skepptuna eller Lunda.
– Det passerar extremt många längs vägarna här ute dagligen, både de som har landställen upp mot Roslagen. Sen har vi ingenting i matväg här ute och det är på tiden att det kommer upp något som är beprövat och som fungerar att sälja. Närmast är Märsta eller Knivsta om man ska äta något eller ta med hem, men majoriteten åker ner till Märsta, oftast är hämtmat kall när man väl kommer hem, inte jättekul, fortsätter Jimmy.

SM då? Där har han medverkat ett flertal gånger. Han har starka sponsorer i ryggen som Broil King, JK Meat, Grillkung med mera. Målet är att komma på pallplats i Burgar-SM nästa år. Vill man följa Jimmy så finns matkontot Shiptune Burgers på Instagram som han driver.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

seniormassa_pan

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider