kyrka_advent _pan
Jimmy Jansson "smashar" burgareFoto: Insändarbild

Jimmy vill nå pallen i Burgar-SM

Skepptunabon Jimmy Jansson som tillvardags arbetar som mekaniker har ett stort intresse för burgare och har som mål att nå pallplats i Burgar-SM.

centrum_artikel_host

Jimmy Jansson är 32 år och bor i Skepptuna med fru och tre barn. När han inte meckar bilar så är hans stora intresse hamburgare och just smashburger som skiljer sig från de vanliga ”puckarna” som man kan få serverade i hamburgerkedjorna. Burgarna är alltså plattare, har mer kött, högre fetthalt. Dessutom blir det en unik reaktion när man trycker ner köttet med järn mot en het stekyta.
– Matlagning har alltid funnits som intresse men grillning har jag hållit på med i över 6 år. Just inriktning på smash har jag hållit på med tre år och det är där jag har mina kunskaper i, säger Jimmy Jansson.

Den som vill njuta av Jimmys burgare kan besöka Skepptuna Julmarknad där han ska stå. Han har även varit hos Knifetown i Knivsta där över 500 burgare såldes som Jimmy komponerat. Målet är att starta upp en matvagn app landet i Skepptuna eller Lunda.
– Det passerar extremt många längs vägarna här ute dagligen, både de som har landställen upp mot Roslagen. Sen har vi ingenting i matväg här ute och det är på tiden att det kommer upp något som är beprövat och som fungerar att sälja. Närmast är Märsta eller Knivsta om man ska äta något eller ta med hem, men majoriteten åker ner till Märsta, oftast är hämtmat kall när man väl kommer hem, inte jättekul, fortsätter Jimmy.

SM då? Där har han medverkat ett flertal gånger. Han har starka sponsorer i ryggen som Broil King, JK Meat, Grillkung med mera. Målet är att komma på pallplats i Burgar-SM nästa år. Vill man följa Jimmy så finns matkontot Shiptune Burgers på Instagram som han driver.

defacto_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

agy_oppethus

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

dackskifte_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh