vinter_pan
Jimmy Jansson "smashar" burgareFoto: Insändarbild

Jimmy vill nå pallen i Burgar-SM

Skepptunabon Jimmy Jansson som tillvardags arbetar som mekaniker har ett stort intresse för burgare och har som mål att nå pallplats i Burgar-SM.

centrum_artikel_host

Jimmy Jansson är 32 år och bor i Skepptuna med fru och tre barn. När han inte meckar bilar så är hans stora intresse hamburgare och just smashburger som skiljer sig från de vanliga ”puckarna” som man kan få serverade i hamburgerkedjorna. Burgarna är alltså plattare, har mer kött, högre fetthalt. Dessutom blir det en unik reaktion när man trycker ner köttet med järn mot en het stekyta.
– Matlagning har alltid funnits som intresse men grillning har jag hållit på med i över 6 år. Just inriktning på smash har jag hållit på med tre år och det är där jag har mina kunskaper i, säger Jimmy Jansson.

Den som vill njuta av Jimmys burgare kan besöka Skepptuna Julmarknad där han ska stå. Han har även varit hos Knifetown i Knivsta där över 500 burgare såldes som Jimmy komponerat. Målet är att starta upp en matvagn app landet i Skepptuna eller Lunda.
– Det passerar extremt många längs vägarna här ute dagligen, både de som har landställen upp mot Roslagen. Sen har vi ingenting i matväg här ute och det är på tiden att det kommer upp något som är beprövat och som fungerar att sälja. Närmast är Märsta eller Knivsta om man ska äta något eller ta med hem, men majoriteten åker ner till Märsta, oftast är hämtmat kall när man väl kommer hem, inte jättekul, fortsätter Jimmy.

SM då? Där har han medverkat ett flertal gånger. Han har starka sponsorer i ryggen som Broil King, JK Meat, Grillkung med mera. Målet är att komma på pallplats i Burgar-SM nästa år. Vill man följa Jimmy så finns matkontot Shiptune Burgers på Instagram som han driver.

pantamera_avc_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

ica_helsida
joes-helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

vinter_helsida

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

connys_helsida
slottsby_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

storemore_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

defacto_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

oppethus_dec

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

nrh_sigtuna

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
oppethus_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
connys
nrh
storemore_out