centrum_panorama_hostshopping
Jimmy JanssonFoto: Insändarbild

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

centrum_artikel_host

Skepptunabon Jimmy Jansson har tränat och finslipat sina färdigheter inför denna stora utmaning och siktar på att nå en pallplats i någon av grenarna. Han är dock ute efter att vinna hela tävlingen och ta hem titeln som Svensk Mästare i hamburgare.

Detta år är konkurrensen hård med mycket kompetenta deltagare, vilket ökar pressen betydligt. Trots det är Jimmy entusiastisk och redo att möta utmaningen. Hans expertis inom smashburgare har lett till ett hektiskt år med efterfrågan från både burger-evenemang och restauranger.

Jimmy berättar att han har fått otaliga förfrågningar och att hans telefon knappt har stått stilla sedan han deltog i föregående års SM. Han ser positivt på denna uppmärksamhet och uppskattar den.

I framtiden planerar Jimmy fortfarande att starta en matvagn på landsbygden där han bor, med tanke på den redan nu stora efterfrågan på hans produkter. Han har ambitionen att inom kort ha en matvagn i drift och siktar på att expandera till tre vagnar om allt går som planerat.

brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider