Foto: BudAB

Jetpak köper upp BudAB

Jetpak Top Holding AB meddelar idag att dess dotterbolag, Jetpak Group AB, har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i det svenska bud- och distributionsföretaget BudAB AB.

centrum_artikel_host

Förvärvsbeloppet uppgår initialt till 24,8 MSEK på skuldfri basis, med möjlighet till en villkorad tilläggsköpeskilling på högst 10,4 MSEK, beroende på resultatnivån för räkenskapsåret 2025. Affären kommer att erläggas kontant och baserat på det initiala förvärvsbeloppet uppgår förvärvsmultipeln till 4,0 gånger rörelseresultatet för år 2022.

BudAB, med bas vid Arlandastad-Stockholm, är specialiserat på bud- och distributionstransporter, främst i Stockholms- och Mälardalsområdet, inklusive logistikhantering på Arlanda flygplats. Under räkenskapsåret 2022 uppgick BudAB:s nettoomsättning till 53,9 MSEK, med ett rörelseresultat på 6,2 MSEK och en vinstmarginal på 11,5%. Bolaget har 23 anställda.

VD Kenneth Marx från Jetpak kommenterar förvärvet och säger: ”Förvärvet av BudAB innebär ytterligare ett viktigt steg att säkerställa Jetpaks framtida tillväxt och strategiska position i Sverige och Norden. BudAB har positionerat sig som en stark aktör inom expresslogistik i Mälardalen och med verksamhet på Arlanda, som är en av de viktigaste logistikhubbarna i Norden. Vi har redan satt en plan för hur vi ska kunna dra nytta av varandras produktutbud så att den sammanlagda omsättningen och resultaten ska kunna accelereras under kommande år. Jag är därför glad att nu kunna välkomna BudAB till Jetpakfamiljen.”

Perry Högström, VD och grundare av BudAB, ser fram emot samarbetet och säger: ”Efter att under 35 år utvecklat BudAB till vad det är idag, så ser jag nu verkligen fram emot att inom ramen för Jetpak kunna bidra till att ytterligare kunna växa verksamheten och stärka Jetpaks marknadsposition i Sverige. Detta med hjälp av vårt produktutbud som bland annat består av direktbud, sammadag-leveranser, distributionstrafik inklusive transporter av temperaturkänsligt gods, ombord-kurier på flyg för extremt snabba och säkra transporter samt för lager och ompackning.”

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida
slottsby_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

wenngarn_jul_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

connys_helsida
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

joes-helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider