moderat_fokus_pan
Jesper ÖstlundFoto: Hallby Handboll

Jesper Östlund utsedd till förbundskapten

Skånelasonen Jesper Östlund som tillvardags tränar Hallby i ligan har utsetts till förbundskapten för både damernas liga och U19-landslag: - Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten, säger Jesper.

centrum_artikel_host

Efter många år som både spelare och tränare i Skånela ville Jesper Östlund stå på egna ben och lämnade för att ta över Hallby. Han förde upp dem i Handbollssligan där de nu är bofasta. Jesper var så sent som i våras med och tog svenska damlandslaget till VM sedan ledarstaben testats positiva för covid19.

Nu får han och Dennis Sandberg uppdraget för dubbla landslag, liga- och U19.
– Både Jesper och Dennis har erfarenhet av att leda ungdomslandslag i mästerskap och är insatta i vad som krävs för att lyckas på högsta internationella nivå, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström, till Svenska Handbollsförbundets hemsida.

Syftet med ligalaget är att det ska fungera som en brygga och minska gapet mellan a- och u-landslag. Tomas Axnér och Glenn Solberg är tränare för seniorlandslagen och kommer arbeta tätt med både Jesper och Dennis Sandberg.
– Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Tomas och Johanna Wiberg i a-landslaget. Jag får nu möjlighet att arbeta med en oerhört talangfull grupp med spelare födda 2002 och 2003 och samtidigt jobba med ligalandslaget där vi ska utbilda framtidens a-landslagsspelare. Det finns en uppsjö av spelare som kan nå riktigt långt i sina handbollskarriärer och senast i OS fick vi ett bevis på hur bra spelarna från SHE är, där mer än hälften av den svenska startuppställningen förra säsongen spelade i Sverige, säger Östlund.

hockeyskola_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

centrum_host_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

connys_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

joes-helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

moderat_fokus_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

sap_sep23_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

nrh_sigtuna
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys