kyrka_advent _pan
Foto: Pressbild

Jensen vill etablera på Wenngarn

Dille Gård fick avslag för skola på Wenngarn men nu går Jensen vidare och planerar att starta gymnasium 2022.

centrum_artikel_host
märsta.nu rapporterade förra året om att Dille Gård avsåg etablera lantbruksgymnasium på Wenngarn. Dille Gård fick dock avslag av Skolinspektionen och nu är det skolkoncernen Jensen som lämnat in anmälan om etablering på Wenngarn.
Skolan kommer ha inriktingar för ridning, hund- och sjukvård, park och trädgård och äventyrsturism. Inriktningarna är inom Naturbruksprogram.
–Svensk ungdomsridsport är värd att satsas på, vi vill skapa Sveriges bästa ridgymnasium med start hösten 2022, säger Mats Wermelin, affärsområdeschef på Jensen Education, till sajten Ridenews.se
Jensen vänder sig i första hand till ungdomar i Stockholm och Uppsala län, men intresset uppges vara stort för ridsporten i hela Sverige.
– Vi hoppas såklart på många hästintresserade elever – vi tror och hoppas det kommer gynna svensk ridsport, fortsätter Wermelin enligt Ridenews
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
connys