vinter_pan
Foto: Pressbild

Jensen vill etablera på Wenngarn

Dille Gård fick avslag för skola på Wenngarn men nu går Jensen vidare och planerar att starta gymnasium 2022.

centrum_artikel_host
märsta.nu rapporterade förra året om att Dille Gård avsåg etablera lantbruksgymnasium på Wenngarn. Dille Gård fick dock avslag av Skolinspektionen och nu är det skolkoncernen Jensen som lämnat in anmälan om etablering på Wenngarn.
Skolan kommer ha inriktingar för ridning, hund- och sjukvård, park och trädgård och äventyrsturism. Inriktningarna är inom Naturbruksprogram.
–Svensk ungdomsridsport är värd att satsas på, vi vill skapa Sveriges bästa ridgymnasium med start hösten 2022, säger Mats Wermelin, affärsområdeschef på Jensen Education, till sajten Ridenews.se
Jensen vänder sig i första hand till ungdomar i Stockholm och Uppsala län, men intresset uppges vara stort för ridsporten i hela Sverige.
– Vi hoppas såklart på många hästintresserade elever – vi tror och hoppas det kommer gynna svensk ridsport, fortsätter Wermelin enligt Ridenews
vinter_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
ica_helsida
wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
vinter_outsider
storemore_out
swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider